• Načítám...
>

Film ukáže život sobů i krásy Laponska

  • 15. března 2019,
  • 19:00,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

FebioFest se už nezadržitelně blíží a ještě před jeho zahájením byl uveden film Putování sa sobíkem. Na předpremiéru dorazil i francouzský režisér snímku, který prozradil, že film natočil především na objednávku svých dětí.

Reklama

Křehký a zranitelný. Takový je malý sob, o kterém vypráví film Putování se sobíkem. Malý sob Ailo se během prvního roku svého života potýká s mnoha výzvami, nebezpečím ale i velkým dobrodružstvím.

"Ten film vznikl na objednávku mých dětí, bylo to jejich vánoční přání. Evropské děti znají lépe lvy, slony a zebry, než zvířata, která žijí nedaleko od nás," řekl Guillaume Maidatchevsky, režisér filmu.

Celý příběh se odehrává ve Finsku v okouzlující laponské přírodě.

"Chtěl jsem, aby děti a rodiny viděly skutečný příběh těch zvířat. Je to trochu zinscenovaný a upravený, ale ty záběry jsou ze skutečného života sobů a z těch interakcí s jinými zvířaty, jako jsou hranostaj nebo polární liška," řekl Guillaume Maidatchevsky.

Natáčení probíhalo ve velkých mrazech a tak to nebylo pro filmový štáb vůbec jednoduché.

"Technika na tom nebyla špatně. Ono je vlastně mnohem komplikovanější točit ve velkém horku než v zimě. Horší to měli lidé. Museli mít na sobě hodně vrstev oblečení a postupně je oblékat a svlékat. Každá kapka potu totiž v této zimě hned zamrzá a to může být až životu nebezpečné," řekl Guillaume Maidatchevsky.

Film Putování se sobíkem můžete v kinech vidět od 21. března. Průvodce na cestě po Laponsku vám bude Marek Eben, který namluvil český komentář. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu