• Načítám...
>

PVK eviduje nelegální odběry vody

  • 15. března 2019,
  • 19:30,
  • PRAHA,
  • Natálie Forsterová

Za černé odběry PVK loni naúčtovaly přes tři milióny korun. Tedy o skoro milion korun více než v předešlém roce. V drtivé většině případů se jednalo o nepřihlášenou kanalizační přípojku či přímé napojení do revizní šachty.

Reklama

Kohoutek s tekoucí vodou je v dnešní době pro Pražany samozřejmostí. Ne všichni ale považují za samozřejmost také platby za vodné a stočné.

"V loňském roce jsme odhalili 500 černých odběrů pitné vody nebo produkce odpadních vod, celkově jsme naúčtovali 3, 2 milionu korun a oproti předešlému roku je to nárůst o více než milion korun," řekl Tomáš Mrázek, tiskový mluvčí PVK.

A jakým způsobem vlastně Pražské vodovody a kanalizace dokáží černé odběry odhalit?

"Buďto běžnou kontrolou, když to zjistíme při kontrole v kanalizaci a pokud se jedná o pitnou vodu, tak vniká do mnoha zásobních pásem a my tam ty různé pohyby vidíme přímo na našem dispečinku, potom máme možnost lokalizovat, kde je tam nějaký černý odběr pitné vody," řekl Tomáš Mrázek.

Podle mluvčího Pražských vodovodů a kanalizací se daří sankce za černé odběry vymáhat dobře. Jen za minulý rok si tak PVK naúčtovalo částku přesahující 3 milióny korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu