• Načítám...
>

Novoměstská radnice hostila festival jógy

  • 18. března 2019,
  • 19:42,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Novoměstská radnice hostila už 9. ročník jarního festivalu jógy, tance a hudby. Návštěvníci a milovníci těchto aktivit se tu mohli setkat s řadou významných jógových lektorů napříč různými kouty světa.

Reklama

Šperky, hudba, kosmetika a především cvičení jógy. O tom je Prague Spirit Festival, který jsme s kamerou navštívili v historických prostorách Novoměstské radnice v Praze 2.

"Jóga znamená zapřáhnutí nebo jednotu. Tu jednotu hledá přes několik nástrojů. Těch nástrojů je více, není to jen cvičení, je to filozofie, etika. Dnes je spíše populární to cvičení," řekla Martina Procházková, ředitelka Prague Spirit Festivalu.

A tak se na 2 dny prostory Novoměstské radnice proměnily na spirituální místo a tělocvičnu. Návštěvníci si tak mohli zacvičit se zahraničními lektory a zároveň nasát atmosféru nevšedního prostředí.

"Vždy se snažíme maximálně využít ten prostor, takže třeba Obřadní síň je hodně zajímavá, takže normálně jsou tam lidé, co se oddávají, teď tam máme lekce partnerských jógových studií. Pak je velký sál, tam většinou probíhají lekce s hlavními hosty ze zahraničí. Pak je ještě menší sál za kavárnou, tam jsou spíše takové specifické workshopy," řekla Martina Procházková.

My jsme v jednom ze sálů narazili i na herečku Petru Špindlerovou, která se tu ujala role lektorky jógy pro neslyšící.

"Důležité je, když s nimi cvičíte, abyste udržovala oční kontakt, protože někteří umí odezírat. Byl tam na tuto lekci i tlumočník, je ale hezké, že vy tou jógou ladíte svoji psychiku, dáváte se víc do pohody a mě to velice naplňuje s těmi lidmi pracovat, když vidím tu zpětnou vazbu. Poslouchali jsme hudbu skrze vibrace, měli jsme tam tibetské mísy. Myslím, že se jim to líbilo," řekla Petra Špindlerová, herečka.

Samotné cvičení jógy na Novoměstské radnici už sice skončilo, až do 21. března ale budou v prostorách Space4You probíhat další zajímavé akce a přednášky. Podrobné informace i vstupenky můžete získat na webových stránkách Prague Spirit Festivalu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu