• Načítám...
>

Praha udělala další krok pro výstavbu metra D

  • 19. března 2019,
  • 0:46,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Pražský magistrát schválil dohodu s vlastníky pozemků v Krči, které hlavní město potřebuje pro stavbu stanice linky metra D. V nejbližší době se tak může začít s geologickým průzkumem a následně zahájit výstavba úseku první etapy od Pankráce po Nové Dvory.

Reklama

Vedení pražského magistrátu učinilo další krok pro zahájení výstavby metra D. Rada hlavního města totiž schválila iniciální dohodu s vlastníky pozemku v Krči. Na územní rozhodnutí výstavby nové linky bylo podáno několik žalob. Právě ty znemožňovaly další postup. Díky dohodě tak už nic nebrání k pokračování původního záměru.

"S Arkády Pankrác se nám podařilo dohodnout minulý týden a žaloba byla stažena. Nyní jsme odsouhlasili iniciální dohodu s vlastníky okolí metra Nádraží Krč. Tato dohoda nám umožní se s nimi dohodnout na nájemní smlouvě a na navazující dohodě, po kterých následně bude stažena i ta druhá žaloba," řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Vedení hlavního města se v nejbližší době setká s majiteli pozemků, aby společně podepsali dohodu.

"My se s nimi teď dohodneme, že tam sice postavíme metro, ale oni v okolí toho metra budou moci na svých pozemcích začít stavět, tím pádem oni souhlasili nebo budou souhlasit s tím stažením," řekl Adam Scheinherr.

Pokud vše proběhne podle plánu a žaloby budou staženy, pražský DP ještě letos zahájí geologický průzkum.

"Součástí geologického průzkumu jsou štoly a cesty, které budou součástí samotné stavby metra D," řekl Adam Scheinherr.

Podle plánů pražského magistrátu by měl být první úsek od Pankráce po Nové Dvory otevřen v roce 2027.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu