• Načítám...
>

Štěrboholská spojka prochází opravami

  • 19. března 2019,
  • 16:18,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Štěrboholská spojka se v jednom ze směrů uzavřela. V úseku směrem z centra totiž tento týden odstartovaly nutné opravy. Řidiči se musí připravit na dopravní komplikace. Práce by měly být hotové do konce letošního srpna.

Reklama

Úsek jedné z nejvytíženějších komunikací pražské silniční sítě se v jednom směru uzavřel. Na Štěrboholské spojce totiž tento týden odstartovaly nutné opravy. Řidiči se tak musí připravit na ztížené dopravní podmínky.

"Budeme opravovat postupně oba dva směry. Začínáme směrem z centra. Uzavřená bude také rampa Černokostelecká. Tato komunikace je velmi dopravně zatížená a musíme zde provést kompletní opravy, takže budeme zasahovat do všech vrstev vozovky," řekla Barbora Lišková, tisková mluvčí TSK hl. m. Prahy.

Práce probíhají od ulice Průmyslová po čerpací stanici MOL. První fáze počítá s opravami směrem z centra Prahy. Práce budou probíhat ve 3 etapách. Vozovka bude po dobu oprav zúžená. Jeden jízdní pruh je dočasně převeden do protisměru.

"Řidiči se musí připravit na to, že budou moci použít v tomto směru pouze jeden jízdní pruh, druhý bude převeden do protisměru. V protisměru budou jezdit 2 jízdní pruhy. Znamená to, že zde budeme zachovávat 2 a 2 jízdní pruhy v obou směrech. S komplikacemi ale samozřejmě počítáme. Je to velmi náročná rekonstrukce na komunikaci, která je tak zatížená, že si to vybere svou daň," řekla Barbora Lišková.

Štěrboholská nebyla opravována od roku 1997. Kompletní rekonstrukce ve 3 etapách si vyžádají 195 milionů korun.

"Počítáme s tím, že to bude spolufinancované ze Státního fondu dopravní infrastruktury, protože je to komunikace nahrazující Pražský okruh," řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Po Štěrboholské spojce projede denně kolem 80 tisíc vozidel. Práce na komunikaci by měly trvat do konce srpna letošního roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu