• Načítám...
>

V Divadle Ungelt se autista učí tančit

  • 19. března 2019,
  • 17:38,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

V divadle Ungelt uvedli novou romantickou komedii s názvem Taneční hodiny. V hlavních rolích se představí Petra Nesvačilová a Miroslav Táborský. Ona jako učitelka tance, on jako profesor s autismem.

Reklama

Taneční hodiny. To je nová hra Divadla Ungelt z pera amerického dramatika Marka St. Germaina.

"Tanečnice Senga Quinnová je v takovém svém životním rozpoložení, protože se jí stanou tragické události a na základě toho se nemůže věnovat svému životnímu poslání a jedinému životnímu zdroji, což je pro ni tanec. V tu chvíli potkává Evera, souseda z domu, který po ní chce hodiny tance," řekla Petra Nesvačilová, herečka.

Jenže to není jen tak. Ever, kterého ztvárňuje Miroslav Táborský, je profesor, který trpí autismem a nesnáší jakýkoliv dotek.

"Hraji vysokoškolského profesora, který učí na environmentální vědy, takže globální oteplování, vymírání živočišných druhů a podobně. Zároveň je to autista, který má tzv. Aspergerův syndrom," řekl Miroslav Táborský, herec.

Oba herci se se svými rolemi poprali po svém.

"Já mám tanec a pohyb ráda, baví mě to velmi. Jsem v tanci šťastná, je to pro mě takový druh sebevyjádření, který je přesně můj typ komunikace. Ale musím říci, že pro mě ta Senga celkově byla těžká," řekla Petra Nesvačilová.

"Já bych to určitě nenazval těžkým, nazval bych to velice hezkým úkolem. Snažil jsem se získat co nejvíce informací, vždy ale poslouchám autora, který měl osobní zkušenost s autismem a myslím, že to tam dokázal docela přesně popsat," řekl Miroslav Táborský.

Tato hořká komedie je v Divadle Ungelt uváděna v české premiéře a divákům ukáže, jak silná vůle dokáže překonat i nepřekonatelné.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu