• Načítám...
>

V Holešovické tržnici vzniknou unikátní projekty

  • 19. března 2019,
  • 18:14,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Představitelé magistrátu slavnostně zahájili přípravy prostor haly 40 v Holešovické tržnici, kde by měly vzniknout dva unikátní projekty. A to podnikatelský inkubátor a komunitní centrum. Objekt by se měl Pražanům otevřít na jaře příštího roku.

Reklama

Hlavní město slavnostně zahájilo přípravy rekonstrukce haly 40, která se nachází v Holešovické tržnici. V jejích prostorách vzniknou 2 unikátní projekty. Jedním z nich bude kulturně komunitní centrum, které se zaměří na digitální vzdělávání.

"V kulturně komunitní centrum budou vybudované 3 nebo 4 učebny, v jedné z nich bude např. 3D tiskárna, aby se děti seznámily s tím, jak 3D tisk vůbec funguje. Budou tam nové technologie, nové počítače. Dozví se, jak se např. točí YouTube, ale tak, aby veškeré tyto vstupy byly bezpečné," řekl Samuel Kašpar, ředitel OSE.

Druhý projekt bude fungovat jako podnikatelský inkubátor Art & Digital hub, který se soustředí na kreativní průmysl.

"Cílem by mělo být, aby zde mladé firmy, mladí živnostníci, studenti, našli místo v tom hubu, kde budou mít k dispozici laboratoř virtuální reality, laboratoř 3D tisku a plně vybavené audiovizuální studio," řekl Samuel Kašpar.

Oba tyto projekty jsou dotované z prostředků EU z operačního programu Praha - pól růstu.

"Myslím, že je velice dobré, že Praha z evropských peněz podporuje lidi, kteří se chtějí věnovat inovacím a zlepšování života jak jednotlivcům, tak i celé společnosti. Stejně tak si myslím, že je dobře, že tady máme místo, kde se mohou lidé setkávat, že Praha není jen místem, kde se pracuje a bydlí. Je také místem, kde se žije," řekl Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

Prostory haly 40 by měly být zrekonstruovány nejpozději na jaře příštího roku. Následně bude zahájena činnost jednotlivých projektů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu