• Načítám...
>

Letištní taxikáři opět řeší interní spory

  • 20. března 2019,
  • 18:09,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Protesty taxikářů na pražském letišti pokračují. Řidiči houfně opustili pracoviště před letištěm a sjeli se protestovat na Strahov. Vadí jim postoj, jaký zaujaly zprostředkovatelské firmy po poslední stávce, která proběhla 7. března.

Stáhnout video
Reklama

Taxikáři, kteří jezdí pro firmy, jež zprostředkovávají taxislužbu na letišti, se vydali protestovat na pražský Strahov. Chtějí tak podpořit 4 své vyhozené kolegy. Ti dostali výpověď poté, co se před 2 týdny zúčastnili stávky, kde řešili především interní problémy taxislužeb.

"Ohledně toho, jak firmy zacházejí s řidiči, jak jim mění podmínky, jak jim navyšují platební podmínky, do čeho je nutí. Tam vznikla stávka, my jsme se tam na něčem dohodli, rozjeli jsme se a počítali jsme s tím, že budou pokračovat následná jednání," řekl Lukáš Pelikán, vyhozený taxikář.

Místo jednání ale přišlo to, že 4 nejvýraznější osobnosti stávky dostaly výpověď.

"S tím, že na parkovišti se objevila jakási ochranka, která měla za úkol nejspíš to, aby se ostatní lidé nevzbouřili a nepostavili se za nás," řekl Lukáš Pelikán.

Situace se podle taxikářů dál vyhrocovala a ochranka se na letišti údajně objevila i ve středu v dopoledních hodinách, aby rozdávala výpovědi. Taxikáři tak rychle reagovali.

"Takže kluci se shodli, že mají z těch lidí strach, že tam nebudou nic dělat a jako formu protestu zvolí to, že odjedou a nechají letiště bez dopravní obslužnosti a pojedou na Strahov, kde se sejdou," řekl Lukáš Pelikán.

Majitel jedné z dotčených taxislužeb, David Franc z Taxi Praha, o žádné stávce podle svých slov není.

"Skutečně nevím o čem mluvíte. My máme vše pod absolutní kontrolou, nevím o čem je řeč, omlouvám se," řekl David Franc, Taxi Praha.

Taxikáře v protestech už podpořily Asociace koncesionářů v taxislužbě a Unie dispečinků taxi.

AKT a Unie dispečinků taxi uvedly: "Asociace koncesionářů v taxislužbě nesouhlasí s formou doručení výpovědí obchodním partnerů, tedy řidičům. Způsob doručení "najatými gorilami" v neděli večer v místě bydliště nám přijde krajně nevhodný a zavánějící mafiánskými praktikami devadesátých let. Unie dispečinků taxi žádá, aby na pozemcích Letiště Václava Havla byla taxislužba provozována právě tak, aby byl dodržován zákon o silniční dopravě a aby byly dodržovány smlouvy, které byly po výběrovém řízení s oběma taxi operátory uzavřeny."

Situaci kolem taxislužeb na letišti se dál budeme věnovat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu