• Načítám...
>

Praha vyhrála soud se společností Delta Center

  • 20. března 2019,
  • 18:19,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Hlavní město Praha zvítězilo ve sporu se společností Delta center, která si pronajímala Holešovickou tržnici. Podle rozsudku společnost vykazovala fiktivní investice do areálu, které si pak započítávala do nájmu, aby městu nic neplatila. Verdikt soudu je zatím nepravomocný. Stánkaři tak musí zatím žít v nejistotě.

Reklama

Hlavní město Praha vede letitý soudní spor se společností Delta Center, která měla v pronájmu Holešovickou tržnici. Podle radnice měla společnost vykazovat fiktivní investice a za údržbu areálu, které si pak započítávala do nájmu. Na základě nového rozsudku Obvodního soudu pro Prahu 7 musí společnost opustit areál do 30 dnů a zároveň musí zaplatit dlužné nájemné ve výši 246 milionů korun za období 2010 až 2012.


"Jsme přesvědčeni o tom, že soud rozhodl správně. Ten rozsudek sice zatím není pravomocný, my čekáme, jestli se protistrana odvolá. Ale pokud se odvolá, věříme pevně v to, že i u Městského soudu uspějeme a rozsudek nabude právní moci," řekl Pavel Vyhnánek, náměstek primátora hl. m. Prahy.

O vyjádření jsme požádali i společnost Delta Centre. Prostřednictvím svého právního zástupce nám písemnou formou potvrdila, že je rozsudkem zaskočena a plánuje odvolání.

"Klient byl tímto rozsudkem nepříjemně překvapen nepříjemně překvapen, poněvadž od roku 2012 poskytl Obvodnímu soudu pro Prahu 7 celou řadu písemných důkazů o tom, že investoval do Pražské tržnice za roky 1994 až 2012 přes 1,4 miliardy korun," uvedl Petr Kolář, právní zástupce společnosti Delta Center.

V nejistotě se tak nacházejí stánkaři, kteří mají smlouvu se společností Delta Center. I přes to, že jim pražský magistrát nabídl, aby se přemístily do haly č. 13, většina z nich bere tuto alternativu jako likvidační.

anketa

V současné době tak stánkaři musí čekat, zda společnost Delta Center podá odvolání u Městského soudu a následně na jeho rozhodnutí. V případě, že bude verdikt Obvodního soudu potvrzen, pražský magistrát plánuje v areálu vybudovat moderní kulturní a volnočasové centrum.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu