• Načítám...
>

Protihluková zeď na Jižní spojce bude později

  • 20. března 2019,
  • 18:50,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Na Jižní spojce vyroste další protihluková stěna. V úseku od ulice Na Strži až po ulici 5. května vzniknou nová protihluková opatření. Město je nechá realizovat v rámci snižování hlukové zátěže v Praze, začátek prací se ale zhruba o měsíc opozdí.

Reklama

Jižní spojka se dočká dalšího protihlukového opatření. V úseku mezi ulicemi Na Strži a 5. května totiž vyroste nová protihluková zeď. Výstavbu provede TSK.

"Tato protihluková stěna je zde dlouhodobě plánována v rámci snižování hlukové zátěže v aglomeraci hlavního města Prahy. Celková délka protihlukové stěny bude 600 metrů. Měla by být z pohltivého materiálu," řekla Barbora Lišková, tisková mluvčí TSK hl. m. Prahy.

Začít s výstavbou se mělo už 18. března. TSK ale nezískala povolení, tak se práce zhruba o měsíc posunou.

"Nebylo nám vydáno dopravně inženýrské rozhodnutí, proto musíme celé zahájení posunout," řekla Barbora Lišková.

Po protihlukové stěně volají místní už dlouhou dobu. S novým opatřením se tak sníží hluková zátěž a komunikace nebude překračovat hlukové limity.

"Tam jsou dlouhodobě stížnosti obyvatel. Je tam dokonce o podaná žaloba ze strany obyvatel Prahy 4, která je nyní projednávána u soudu. Mělo by dojít ke stažení té žaloby," řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Kvůli zpoždění se posouvá také plánovaný termín dokončení stavby. Hotovo by mělo být v listopadu letošního roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu