• Načítám...
>

Febiofest zve na doprovodný program v Pragovce

  • 22. března 2019,
  • 14:30,
  • PRAHA,
  • Jan Varga

Reklama

Halucinogenní látky jako LSD se do povědomí lidí dostaly v 60. letech, kdy se o tom, co tyto látky v člověku probouzejí, např. točily také filmy. Některé scény z nich mohou vidět návštěvníci doprovodného programu Febiofestu na výstavě Dívka jménem Sandoz v galerii Pragovka.

"Je to vlastně obraz doby toho, jak v 60. letech došlo k obrovskému uvolnění společenskému, kulturnímu, takže tento zapomenutý kousek dějin filmu je takovou plochou, která odráží několik různých historických fenoménů," řekla Lea Petříková, autorka výstavy A Girl Named Sandoz.

Pragovka si pro návštěvníky připravila hned 4 výstavy, které mohou navštívit. Zajímavá je také expozice Moniky Žákové. Na první pohled by se mohlo zdát, že se jedná o složený papír. Materiál je ale z plechu. Další expozice se pak věnuje tématu utopie. Připraveny jsou např. reprobedny, které pracují se zvukem v prostoru.

"Je tam 9 párů zvukových reprobeden. Je tam seskládaná hudení linka, která prochází tím prostorem. Vy slyšíte, jak se ten zvuk pohybuje," řekla Lucie Nováčková, ředitelka galerie Pragovka.

K vidění jsou také fotografie ze cvičení policie, která trénovala situaci, kdyby došlo k teroristickému útoku.

"Je to takový odkaz na to, jestli náhodou ta naše realita už není válka proti teroristům, když už je to takto realistické," řekla Lucie Nováčková.

Výstavy mohou lidé navštívit do 26. března. V tento den jsou pak připraveny dernisáže všech expozic. A připraven je také např. koncert alternativní hudby.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu