• Načítám...
>

Magistrát přerozdělí 81 miliónů z hazardu

  • 22. března 2019,
  • 15:42,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Magistrát přerozdělí městským částem 81 miliónů korun, které získalo hlavní město jako výnos z loterijních her a výherních automatů. Peníze poputují na podporu neziskových organizací, sportovních klubů, kultury, školství nebo sociální péči.

Reklama

Výnosy z loterijních her a výherních automatů za 2. pololetí minulého roku činily 162 milionů korun. Polovina z této částky bude přerozdělena MČ podle počtu obyvatel.

"Při tom přerozdělování nehraje roli počet těch jednotlivých automatů, nehraje roli v jaké MČ ten výnos vznikl. Rozdělujeme to skutečně pouze podle občanů," řekl Pavel Vyhnánek, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Vzhledem k tomu, že většina MČ omezila hazard nebo preferuje nulovou toleranci, roční výnosy se snižují.

"Ten obecný trend je klesající u výnosů z výherních hracích automatů, protože počty heren postupně klesají," řekl Pavel Vyhnánek.

"Máme nulovou toleranci. Zbývá jedna nebo dvě poslední herny, které ještě nebyly zrušeny, takže herny nechceme. Ty finance samozřejmě využijeme na podporu sportu a spolků," řekl Jan Čižinský, starosta MČ Praha 7.

"V Praze 14 nemáme žádné herny, které byly kombinované s restauracemi nebo někde volně. Máme tady pouze kasína, ty jsou v tuto chvíli 3 a nemáme u nich žádnou kriminální činnost," řekl Radek Vondra, starosta MČ Praha 14.

"My dáváme všechny prostředky do poslední koruny na rozvoj společenského a kulturního života. Snažíme se podporovat neziskové organizace, které se specializují na rozvoj kulturního nebo sportovního vyžití," řekl Ondřej Martan, starosta MČ Praha - Běchovice.

"My je použijeme na sport z 25%, pak na neorganizovanou sportovní výchovu mládeže také 25% a 50% půjde na školství, seniory a sociální oblast," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

Peníze z hazardu mohou MČ použít výhradně jen na podporu neziskových organizací, sportovních klubů, kultury, školství či sociální péče. O tom, v jakém poměru peníze přerozdělí, si už rozhodují samy podle svých potřeb.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu