• Načítám...
>

Galerie AzeReT nabízí netradiční zážitky

  • 4. dubna 2019,
  • 12:51,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Galerie AzeReT se nachází ve sklepních prostorách domu v Ondříčkově ulici. Více než galerie je to prostor pro potkávání přátel. V současné době v prostorách vystavuje Jana Jebavá Obrazy ticha.

Reklama

AzeReT není jen tak obyčejná galerie. Je to sklep Terezy Pokorné Herz, který se otevírá zajímavým umělcům.

"To je moje radost tady v domě, kde všichni žijeme, celá naše rodina. Je to prostor potkávání přátel, kamarádů, pořádám tu výstavy právě pro své přátele, hraje se tady jazz, čtou se básně. Dělá se vše, co nám dělá radost, v případě, že na to zrovna máme chuť. Když na to nemáme chuť, je to normální sklep se zavřenými dveřmi," řekla Tereza Pokorná Herz, majitelka galerie.

S naší kamerou jsme dorazili na výstavu Jany Jebavé s názvem Obrazy ticha.

"Jsou to obrazy, které vypovídají o mém životě. Takže jsem to vlastně já. Jen zhmotněná v jiné dimenzi, to jest v kresbě, malbě, grafice. A jsou tady také fotografie mého, bohužel již zemřelého, muže, který mě zase viděl jiným způsobem. Takže je to dotek všeho možného, co já jsem v životě prožila a prožívám," řekla Jana Jebavá, výtvarnice.

Jana Jebavá se ale vyjadřuje i písemně a na výstavě jsou tak zastoupeny i její básně. Výstava ukazuje každé období autorčina života, i ta nepříliš radostná.

"Jedno z těch černých období, které míval třeba Francisco Goya, je období na jedné stěně. Já tomu říkám černé období černých suchých jehel, kdy jsem se přestěhovala do Mostu, kde v 90. letech nebylo příliš dobré klima, takže ani mně se tam moc dobře vnitřně nesouznělo," řekla Jana Jebavá.

Výstavní prostory v Ondříčkově ulici není jednoduché navštívit. Pro návštěvu musíte předem kontaktovat galerii a domluvit si individuální schůzku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu