• Načítám...
>

O Velikonocích už pojede prodloužené metro A

Prodloužení linky metra A bude pro pražskou dopravu znamenat největší změnu za poslední tři roky. Zelená linka se protáhne o čtyři zastávky, novou konečnou se tak stane Nemocnice Motol. Změny však pro některé Pražáky nemusí znamenat jen výhody. Některým se totiž poměrně zkomplikuje situace.

Reklama

Výstavba navazujícího metra A už skutečně míří do finále. Aktuálně se na místě provádějí už spíše kosmetické úpravy jako jsou obklady, úklid a ladění světel. S novými změnami však přijdou i nepříliš pozitivní novinky. Dojde totiž k omezení autobusů a tramvají, a to na Praze 6, které se změny týkají nejvíce.

Tiskový mluvčí ROPIDU Filip Drápal změny upřesnil takto: “Ke zrušení linek dojde, ale pouze tam, kde nově bude jezdit metro. To znamená, že zkracujeme tramvajové linky, které jezdí v souběhu s novou trasou metra”.

To je ovšem pro některé poměrně špatná zpráva.

Jedna z cestujících MHD reagovala takto: “Zkomplikuje mi to dopravu do práce, protože teď mi jezdí autobus č. 218 ze Sídliště Dědina až na Dejvickou. Teď budu muset přestupovat.”

Otazníkem jsou pro mnohé i intervaly mezi jednotlivými linkami. Ty však mají přinést spíše to pozitivní.

Drápal totiž slibuje, že změna intervalů se bude upravovat pouze tam, kde dochází k nějakému omezení v souvislosti s novým metrem. “Víceméně jsme se snažili zachovat současné intervaly”.

Veliké plus ale nové metro přinese hlavně pražským ulicím, ve kterých by se měl podstatně uvolnit provoz , a tím snížit hluk a znečištění. Motoristé pak ocení zejména uvolení parkovacích míst v Dejvicích. Cestující z nádraží Veleslavín potěší rychlá dostupnost do centra. Přestoupí totiž rovnou na metro, na což se cestující velmi těší. Zejména pak proto, že se jim cesta zkrátí o pár stanic.

Jestli je otevření nové linky metra A pro Pražany vyloženě pozitivním krokem vpřed, zatím s jistotou říci nemůžeme. Můžeme však doufat, že budeme jen příjemně překvapeni.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu