• Načítám...
>

Jak těžký je život po ztrátě dítěte?

Ve čtvrtek 18. června se od 18 hodin bude konat beseda na téma Jak zvládnout smrt svého dítěte. Ta se uskuteční ve spolupráci s občanským sdružením Dlouhá cesta, která pomáhá lidem, kterých se tato situace dotýká.

Reklama

Existují mezi námi tací, kterým z tohoto světa odešlo dítě dřív než stačilo dospět nebo zestárnout. V České republice chybí institucionální pomoc a těm, které neštěstí potkalo, to situaci akorát zhoršuje. “Přijíždí do Prahy moje mentorka Irene Simonsen, která byla deset let poslankyní dánského parlamentu a bohužel má i tu osobní zkušenost, že jí zemřel syn,” řekl ředitelka Plus 50 o.s. Monika Červíčková.

Dánská společnost je v pomoci rodičům, kteří se ocitnou v této těžké chvíli dál, než Česká republika. Z toho důvodu je na čtvrtek 18. června zorganizována beseda, která se tématem bude zabývat. “Chceme se od našich dánských hostů inspirovat a věřím, že jejich postupy jsou aplikovatelné i u nás v České republice,” uvedla Monika Červíčková.

“V roce 2013 v březnu na maturitním plese mi zemřela dcera. V říjnu loňského roku jsem vydala knihu Najít světlo ve tmě, která se zabývá tématem, když Vám odejde dítě,” řekla autorka knihy Simona Vlková.

Pokud se člověk ocitne v této situaci, trvá mu dlouhou dobu, než se začlení zpět do běžného života - jestli vůbec. Rodič většinou přijde o práci, v 70% se také rozpadá manželství. Paní Simona měla to štěstí, že jí nad vodou drželi přátelé. To bohužel není pravidlem. “Nejde o to, že přijdete pouze o dítě, ale souvisí s tím další věci jako třeba finanční zabezpečení. Chceme porovnat dva světy a pokusit se najít střed,” dodala Simona Vlková.

Beseda se uskuteční ve čtvrtek 18. června od 18 hodin v divadle Mana v Praze 10.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu