• Načítám...
>

Magistrát obnovil jednání s EMS o Opencard

Po několika měsících se u jednoho stolu opět sešli zástupci hlavního města Prahy a společnosti eMoneyServices, aby jednali o Opencard. Na stole byla především otázka finančního vyrovnání za využívání Opencard v době, kdy město Opencard využívalo, ale už nemělo platnou smlouvu. Magistrát dluh nepopírá, ale odmítá zaplatit částku, kterou požaduje protistrana.

Reklama

První jednání bylo takové oťukávání a kromě naděje nic nového nepřineslo. “Musím říct, že to jednání bylo velice poklidné, protože od Rady jsme měli velice omezený mandát,” hodnotí setkání primátorka hlavního města Prahy Adriana Krnáčová. ”Systém Opencard zatím zůstává i nadále bez podpory, čili v ohrožení, ale pevně věřím, že v rámci obnovených jednání najdeme nějaké kompromisní řešení,” doufá tiskový mluvčí společnosti EMS Martin Opatrný. Hodně se mluvilo o možnosti, že by společnost eMoneyServices opět zajistila podporu systému do doby, než město zavede nový, multifunkční systém. “Potřebujeme nebo spíš bylo by dobré, kdyby nějaká podpora v nějakém rozsahu probíhala. Když se s nimi domluvíme, bude to fajn,” komentuje situaci primátorka.

Všechno je jako obvykle otázka peněz. Kolik požaduje EMS a kolik je ochotno zaplatit město. “Znalci to ohodnotili na sto dvacet pět tisíc měsíčně a EMS chtěla tuším jeden a půl milionu, takže tam se liší naše představy,” uvádí čísla primátorka Krnáčová. “Naše částka vycházela z těch předchozích období. To znamená, že tu cifru jsme nijak nenavyšovali, ani nejsme povinováni ji zkrátit. Nicméně jsme připraveni o ní jednat a najít nějaký kompromis,” brání se Opatrný.

Společnost eMoneyServices vidí naději pro Opencard například i v tom, že Praha zahájila předprodej zlevněných ročních kuponů za 3.650 korun pouze v elektronické podobě. “To znamená, že se to týká pouze lidí, kteří mají Opencard. Je evidentní, že Praha i nadále do budoucna s Opencard počítá, jinak by pravděpodobně nezahajovala předprodej ročních elektronických kuponů,” je přesvědčený tiskový mluvčí. Do příštího setkání si obě strany například vymění svoje znalecké posudky, aby je mohly vzájemné okomentovat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu