• Načítám...
>

Starostové jednali s náměstkem ohledně Prahy

Pražské stavební předpisy byly tématem jednání mezi starosty městských částí a náměstkem primátorky Matějem Stropnickým, který je za jejich tvorbu zodpovědný. Přes počáteční obavy bylo nakonec podle obou stran jednání konstruktivní. Starostové dokonce vytvořili pracovní skupinu, která by měla pomáhat náměstkovi zpracovávat jednotlivé připomínky svých kolegů.

Reklama

Podle některých starostů panovaly před setkáním obavy, že by mohlo mít výbušnější charakter. Ty se nakonec ukázaly jako neopodstatněné. “Zaznělo mnoho připomínek, ale já jsem vnímal, že došlo k přiblížení mezi starosty a panem náměstkem a také k nastínění dalšího postupu,” říká k setkání starosta Prahy 7 Jan Čižinský. Na setkání se starostové shodli na základní ideové podobě připomínek k Pražským stavebním předpisům. “Aby nám nepřišlo několik set různých připomínek ze všech městských částí, ale aby přišly stejné připomínky z určitého množství různých městských částí. Zkrátka, aby jich bylo méně a ten proces jsme stihli v rámci toho harmonogramu, který je časově limitován,” vysvětluje náměstek primátorky Matěj Stropnický.

Výrazným posunem vpřed by mohlo být také vytvoření těsnější spolupráce mezi náměstkem a starosty, ke kterému na setkání došlo. “Starostové Prahy 1 až 22 budou delegovat ze svého středu lidi do pracovní komise pro pana náměstka,” říká starosta Prahy 11 Jiří Štyler. “Aby tam byl někdo ze sídliště, aby tam byl někdo z památkové rezervace, z běžné zástavby z 19. století i někdo z okrajové části, kde je rozptýlená zástavba,” popisuje složení komise náměstek.

K nejbližšímu setkání pracovní skupiny starostů a náměstka by mělo dojít o prázdninách, i když vhodný termín se teprve musí najít, protože začíná čas dovolených.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu