• Načítám...
>

Policie chystá bezpečnostní opatření na prázdniny

Preventivní opatření především v dopravě, ale i dalších oblastech veřejného života, chystá policie na dobu prázdnin. Bude vysvětlovat, jak by se lidé měli chovat o dovolené, na co by si měli dávat pozor, ale také kontrolovat velké kulturní akce jako jsou hudební festivaly nebo fotbalová liga, která začne v červenci. Policisté budou dokonce k dispozici českým turistům přímo v Chorvatsku a Bulharsku.

Reklama

Čas prázdnin je čas odpočinku a čas zábavy. Letní měsíce se už tradičně staly symbolem hudebních festivalů. U těch chce v rámci bezpečnosti zvýšenou měrou dohlížet pořádková policie. “Protože to všechno je spojeno s protiprávní činností jako jsou kapesní krádeže, odjezdy účastníků z těchto hudebních produkcí v podnapilém stavu popřípadě pod vlivem drog a podobně,” vysvětluje ředitel ředitelství služby pořádkové policie Martin Hrinko. Především je ale čas prázdnin dobou dovolených. Moderní doba přináší nová nebezpečí, která je třeba si uvědomit. Pozvánkou pro zloděje do vašeho domova jsou fotografie na sociálních sítích z probíhající dovolené. Policie nabízí svoje služby i v zahraničí, když je zapotřebí. “Aby se obraceli případně na linku 112 a v Chorvatsku a v Bulharsku využili české hlídky policistů, které budou na místě přítomny,” vyzývá republiková koordinátorka prevence Zuzana Pidrmanová.

Největší část bezpečnostních opatření se bude samozřejmě věnovat dopravě. Červenec bývá dlouhodobě nejtragičtějším měsícem z hlediska nehod. “Jedu-li na nějakou větší vzdálenost, tak bych si měl rozhodně naplánovat trasu, měl bych jet odpočinutý, dělat bezpečnostní přestávky, cítím-li únavu, tak zastavit, odpočinout si, mít sebou dostatek tekutin, potravin,” doporučuje ředitel ředitelství služby dopravní policie Tomáš Lerch.

Další bezpečnostní opatření, která policie bude přijímat, se týká zvýšeného počtu motorek na silnicích a také cyklistů a dětí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu