• Načítám...
>

Nezisková organizace Jahoda je v plném rozkvětu

Nezisková organizace Jahoda se může jen radovat z úspěchů za rok 2014. Povedlo se jí zdokonalit a rozšířit služby, které poskytuje. Zapojila se do několika prospěšných projektů a také vylepšila prostory, ve kterých se nachází. V roce 2015 chce realizovat další projekty a dále vylepšovat své sociální služby.

Reklama

Úspěchy, to je to, čím se může pyšnit nezisková organizace Jahoda. V rámci sociálních služeb, které obecně prospěšná společnost poskytuje, došlo v roce 2014 k rozšíření provozních dnů u klubů Jahoda a Džagoda. “V klubu Jahoda, pro mladší děti od 6 d o14 let, probíhá preventivní aktivita pro vybranou skupinku dvanácti dětí. U klubu Džagoda se střídají středy pro holky a pro kluky,” řekl vedoucí terénního programu Martin Pazlar.

V oblasti terénního programu došlo k rozšíření cílové skupiny, snížil se tak věk na šest let. Pracovníci tedy pracují s klienty od 6 do 26 let. “Klub Džagoda prošel úspěšně auditem kvality sociální služby, kterou realizovala Česká asociace streetwork, o.s.,” uvedl Martin Pazlar.

Jahoda organizuje pro své návštěvníky různé aktivity. Za rok 2014 se mohou pochlubit hned několika většími a menšími akcemi. “Rád bych začal tradičním výměnným pobytem, do kterého jsme zapojeni my a lipská organizace Rabet z Německa. Tohoto výměnného pobytu se zúčastnili čtyři kluci a čtyři holky ve věku 14 až 18 let. Na jaře jsme také uskutečnili fotbalové turnaje, kterých se zúčastnilo zhruba sto hráčů a padesát diváků. O prázdninách jsme pro děti připravili dva tábory,” řekl vedoucí terénního programu.

V létě Jahoda uspořádala ve spolupráci s Plechárnou jednodenní festival Strawberry Fields. Skládal se z hudební produkce divadla a nově ze skateových závodů. Na podzim se konal již 10. ročník Graffiti jamu, kde si mohli účastníci vyzkoušet legálně sprejovat a zároveň se dozvědět, jaké zákonné prvky je potřeba dodržovat. “V roce 2015 bychom v těchto akcích rádi pokračovali,” dodal Martin Pazlar.

Inovacemi a zdokonalováním služeb se může pochlubit také mateřská škola Jahoda. Ta prošla v roce 2014 velkou rekonstrukcí. “Máme krásná nová kulatá hnízda, ve kterých si děti velmi rády hrají. Udělali jsme pro ně i baldachýn,” řekla ředitelka mateřské školy Jahoda Markéta Křivková.

Děti si mohou vyhrát například na nové trampolíně nebo v bazénku s kuličkami. “Celé prostory jsme chtěli udělat netradičně, proto jsem si přizvali pana architekta, který nám to tu s pomocí studentů z Vysoké školy výtvarné hezky vyzdobil,” uvedla Markéta Křivková.

Mateřská škola nově zřídila jesle pro ty nejmenší, kam mohou dávat rodiče své děti už od jednoho roku. Také je k dispozici asistentka, které má na starosti handicapovanou holčičku. “Jsme otevřeni těmto dětem a rádi bychom je tu uvítali s otevřenou náručí. Také jsme si přizvali asistentku pro děti s odlišným mateřských jazykem. Momentálně tu máme tři cizince, kterým se asistentka věnuje,” řekla ředitelka mateřské školy Jahoda.

Celoročně probíhají ve školce různé akce. Jahoda se zaměřila na seznamování dětí s různými zvířaty a to i celkem netradičními. Pozvali si na návštěvu například velblouda, poníka nebo se děti staraly o ježka. “Děti vystupovali na Adventním festivalu u metra rajská zahrada. Dále proběhla velká vánoční besídka,” řekla Markéta Křivková.

V roce 2015 Jahoda plánuje zavést novou službu. Jedná se o svoz dětí do školky a ze školky. Chce tak co nejvíce pomoci rodinám, které to například mají do školky daleko. “Čeká nás velká karnevalová akce v únoru a také asi největší a to karnevalová akce,” dodala ředitelka mateřské školy Markéta Křivková.

Jahoda je nezisková organizace, která pomáhá, baví a vzdělává. Poskytuje pomoc těm, kteří to potřebují, vytváří aktivity, aby byl vyplněn volný čas návštěvníků a v neposlední řadě nabízí informace, které jsou pro jednotlivce těžko k sehnání.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu