• Načítám...
>

Termín otevření tunelu Blanka je stále nejistý

Magistrát hlavního města Prahy stále tvrdí, že dělá všechno pro to, aby byl tunel Blanka otevřen ve slibovaném termínu, tedy na přelomu března a dubna. Dodržení tohoto termínu je ale pořád nejisté. Nejen, že zatím neskončila arbitráž s firmou IDS, ale navíc byla poškozena část kabeláže v tunelu. Soudní znalec tak nyní zkoumá rozsah jejího poškození. Poté ji bude třeba vyměnit a otestovat znovu.

Reklama

Tunel Blanka je postrach už několikátého vedení hlavního města, to současné nevyjímaje. Když už se zdálo, že problémy jsou vyřešeny, tunel se testuje a na začátku dubna bude otevřen, objevily se zprávy o kabeláži poškozené vlhkostí. “Čekáme v nejbližších dnech na určení znalce, které kabely je třeba vyměnit a které ne. Také na vyjádření pojišťovny, které kabely je ochotna uhradit a které ne. Následně budeme schopni říct další časovou osu k tunelu Blanka a jejího zprovoznění,” vysvětluje radní Petr Dolínek.

V každém případě v souvislosti s otevřením tunelu Blanka se objevily žádosti ze strany městských částí. Praha 6 by chtěla na ulici Jugoslávských partyzánů vybudovat rychlý pruh pro autobusy, jinou má Praha 7. “Uzavření Veletržní a to v tom smyslu, aby nebyly otevřeny dva pruhy v každém směru, ale jen jeden a Veletržní se tak mohla přebudovat na korzo nebo obchodní ulici, popřípadě něco jiného, co bude velmi přínosné pro život v Praze 7,” říká radní.

Dalším problémem, který komplikuje otevření tunelu Blanka je spor města s firmou IDS. “Proběhl arbitrážní soud. Výsledek by měl být sdělen příští týden ve čtvrtek, takže si musíme počkat na to, co nám soudci řeknou,” odhaduje Dolínek. Tunel Blanka, který vyjde zhruba na 37 miliard korun, měl být otevřen v roce 2011. Zatím to vypadá, že se odsouvá i poslední stanovený termín, začátek dubna roku 2015.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu