• Načítám...
>

Ropid má schválenou novou verzi jízdních řádů

Ropid vytvořil druhou verzi plánovaných změn jízdních řádů. Ty jsou už schváleny a budou se týkat jen západní části Prahy. Další změny Ropid navrhne ještě v tomto roce a jejich podoba bude podrobena diskusím s městskými částmi, odborníky i cestujícími.

Reklama

Úprava linek vychází z předchozího návrhu a bude se týkat především spojů kolem prodloužené linky metra A. Dotkne se tedy jen několika městských částí. “Změny proběhnou na územích Prahy 6, Prahy 5 a Prahy 13. Zároveň jsme vyhověli některým požadavkům těch dotčených městských částí,” říká tiskový mluvčí ROPID Filip Drápal.

Oproti původnímu návrhu budou některé linky prodlouženy a některé nebudou omezeny vůbec, například v oblasti Patočkovy ulice. “Tyto změny v západní části Prahy jsou schváleny, takže začínáme připravovat nové jízdní řády a informační materiály pro cestující. Ostatní změny, které se týkají východní části Prahy, budou ještě podrobeny diskusím,” dodal Filip Drápal.

Původní úpravy měly řešit hlavně některé dlouhodobé připomínky městských částí a cestujících a měly reagovat na aktuální poptávku. “Budou samozřejmě následovat další diskuse o tom, jak by ty změny měly probíhat. Co je ale pro Prahu 6 a lidi tady důležité, je to, že se podařilo odmítnout ty plánované změny. Klíčové tramvaje a autobusy zůstanou zachovány,” řekl tiskový mluvčí MČ Praha 6 Adam Halmoši.

Další změny navrhované Ropidem budou podrobeny diskusi a doplněny o připomínky městských částí. Připomínky možná nastanou i k intervalům prodloužené linky metra A. “ROPID oznámil, že dopoledne na trase A budou intervaly 10 minut. Spoje navíc budou jezdit například tak, že metro pojede mezi Motolem a Petřinami, bude nutné přestoupit a dojet z Petřin na Dejvickou. Uvidíme, jak toto v praxi dopadne,” dodal Halmoši. To bude jasné, jakmile se nové stanice otevřou.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu