• Načítám...
>

V Jesenici začíná atletický kroužek

V Jesenici vzniká atletický kroužek pro děti. Je určený pro děti od šesti do deseti let a malí sportovci se něm hravou formou naučí základy atletiky.

Reklama

Sportovní klub Slavia Jesenice otevírá nový atletický kroužek pro děti.

"Ta myšlenka vznikala v souladu s tím fotbalovým oddílem. Viděli jsme na těch nejmenších dětech, že jim základy atletiky chybí, nemají to z domova, nemají to bohužel ani z mateřských škol a ze škol, takže je to plně v souladu. I tréninky jsou právě před těmi fotbalovými. Cílem je malé děti naučit základní koordinaci a pohybové návyky," řekl Radan Miksa, předseda klubu SK Slavia Jesenice.

"Já, jako rodič, jsem se díval, kde by moje děti mohly sportovat. A atletiku, kterou pasuji tak, že je to jeden z největších rozvojů pro dítě, jsem nenašel. A vzhledem k tomu, že máme nějaké trenérské zkušenosti i certifikát, tak mě napadlo společně s jesenickým klubem založit nový kroužek," řekl Jiří Mlčkovský, atletický trenér.

Jesenický atletický kroužek je určen pro děti od 6 do 10 let. Jeho hlavním cílem je osvojení základních pohybových aktivit. A to především hravou formou.

"Vzhledem k tomu, že to je první hodina, tak budu chtít, aby se děti seznámily mezi sebou, takže ze začátku to budou hodně hry, aby se poznaly a abych i já zjistil, jak jsou na tom dovednostně. A podle toho potom budu ten trénink koncipovat," řekl Jiří Mlčkovský.

Tréninky budou probíhat jednou týdně. Pro ročníky 2011 a 2012 v pondělí a pro ročníky 2010 a 2009 ve čtvrtek. A to vždy od 15:30. Už na prvním tréninku bylo vidět, že děti bude atletika bavit.

anketa

Začínající atleti zatím trénují na fotbalovém stadionu. To by se brzy mohlo změnit, protože se v Jesenici připravuje sportovní stadion s atletickou dráhou.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu