• Načítám...
>

Radní vyjeli na Hořovicko

Radní Středočeského kraje opět vyjeli do regionu, aby navštívili významné instituce a debatovali se starosty a občany. Tentokrát byl cíl Hořovicko a na celodenní návštěvu tam vyrazil radní pro oblast bezpečnosti a zdravotnictví a radní pro oblast majetku a ICT.

Reklama

Robert Bezděk, radní pro oblast bezpečnosti a zdravotnictví a Josef Řihák, radní pro majetek a ICT, společně vyjeli na Hořovicko. První zastávkou byla místní nemocnice.

"V první řadě jsme viděli nemocnici, viděli jsme co se tady změnilo za poslední léta po privatizaci. Hlavním tématem k jednání byla paliativní péče, kterou poskytuje naše nemocnice pacientům z okolí," řekl Michal Průša, ředitel Nemocnice Hořovice.

Radní v nemocnici navštívili třeba i komplex pro chronicky nemocné děti. Tento koncept je naprosto unikátní a pacienti sem jezdí z celé republiky. Druhou zastávkou byl Domov pro seniory Na Výsluní. Ten je spíše rodinného typu a má 74 klientů.

"Prošli jsme domov seniorů, prošli jsme domov se zvláštním režimem, byli jsme se podívat na vybavení na aktivizaci klientů, na volnočasové aktivity. Jednali jsme samozřejmě o tom, co tíží všechna zařízení našeho typu. To jsou finance, zaměstnanci, nedostatek míst pro klienty," řekla Drahomíra Boubínová, ředitelka Domova Na Výsluní.

Krajská delegace pak navštívila novou stanici dobrovolných hasičů v Komárově nebo ZZS v Hořovicích. Poslední zastávkou byla hořovická radnice, kde proběhla i diskuze se starosty a občany.

"Velmi kladně hodnotím to, že kraj se rozjíždí do těch i okrajových částí, že nesedí pouze v Praze. Asi nejpalčivějšími problémy, které jsou po celém kraji, je zejména doprava a samozřejmě zdraví je to nejdůležitější co máme," řekl Jiří Peřina, starosta města Hořovice.

"Je potřeba diskutovat se starosty, s občany, ptát se na jejich problémy. Samozřejmě někdy můžeme poradit, případně pomoci, někdy nemůžeme," řekl Josef Řihák, radní Středočeského kraje.

"Pro mě je to zdroj určitých informací, které tady dostáváme. Je to důležité, protože pokud se budeme dívat na Středočeský kraj jen z hlediska Prahy, kde máme sídlo, tak je to špatně. Musíme vědět jaké jsou konkrétní potřeby konkrétních lidí právě v tomto regionu," řekl Robert Bezděk, radní Středočeského kraje.

Výjezdy radních do regionu budou dál pokračovat. Další na řadě by mělo být Čáslavsko.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu