• Načítám...
>

V zoo Chleby budou lvi

Středočeši by se mohli v zoologické zahradě v Chlebech brzy dočkat lvů. Dotací se rozhodl podpořit chov této kočkovité šelmy Středočeský kraj. Zoo teď hledá sponzory, kteří by pavilon pomohli vybudovat. Nový lvinec bude unikátní hned z několika pohledů.

Reklama

Jediná středočeská zoologická zahrada v Chlebech nedaleko Nymburka se stále rozšiřuje. Každý rok se tu pokouší vybudovat nový pavilon. Teď přišel ředitel zoo René Franěk s opravdu velkolepým nápadem.

"Tady jsme na novém teritoriu, který má přes 5 hektarů. Na konci vzadu bude lvinec, kterému pracovně říkáme 'Jaký svět neviděl'. Bude to lvinec, který bude evokovat velkou mešitu, která je v poušti uplácaná z hlíny a armovaná dřevem," řekl René Franěk, ředitel zoo Chleby.

Lvinec ale není levnou záležitostí a podle ředitele vyjde jeho vybudování na 12 milionů korun.

"U toho lvince je to opravdu už hodně finančně náročné a budeme rádi, když nám někdo přispěje," řekl René Franěk.

Zoologická zahrada tak hledá donátory a sponzory, kteří by projekt finančně podpořili. Část sumy přislíbil uhradit i Středočeský kraj. Nový lvinec by měl být opravdovým unikátem. A to nejen díky svému vzhledu.

"My chceme tam se lvy žila i jiná zvířata. A která to tak umí přežít se lvem? Jsou to surikaty. Surikaty budou mít svou část, kam lvi nebudou moci, ale budou moci chodit do teritoria lvů, kde budou mít udělané tunely z trubek a mohou kdekoliv vyjít ven," řekl René Franěk.

Zoo Chleby je sama o sobě unikátní a návštěvníci se tu setkají s celou řadou zvířat. My jsme se jich zeptali jaké zvíře by tu rádi uvítali.

anketa

Součástí nové expozice se lvy bude i velké akvárium afrických ryb a rybek.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu