• Načítám...
>

V zoo Chleby uvidíte na 120 druhů zvířat

U Nymburka v obci Chleby se nachází jediná zoologická zahrada ve středních Čechách. Najdete tu na 120 druhů zvířat od surikat přes velbloudy až po hravé medvědy. Jako v jediné české zoo tu najdete také mimořádně vzácný a ohrožený druh opice.

Reklama

Zoo Chleby je jedinou zoologickou zahradou ve středních Čechách. Funguje už více než 20 let a i když jde spíše o menší zoo, najdeme v ní více než 420 zvířat zhruba 120 druhů. Návštěvníci si tak mohou prohlédnout surikaty, velbloudy a třeba i šelmy. V této zoologické zahradě mají ale i velice vzácný druh zvířete.

"Nejzajímavější jsou rozhodně languři, kteří vidět nejsou. Jejich chov je extrémně obtížný, v mnoha zoo to vyhynulo. Jedna jediná žije v Kölnu a zbytek populace u nás. A za odchov takto vzácného zvířete dostaneme tzv. bílého slona jako prestižní cenu mezi zoologickými zahradami," řekl René Franěk, ředitel zoo Chleby.

Některá ze zvířat mohou návštěvníci krmit. Jako v jediné zoologické zahradě u nás tu můžete nakrmit třeba i stádo daňku. Návštěvníky ale zaujme i domeček Baby Jagy na kuřích nožkách a u něj dvojice hravých medvědů.

"My jsme je kvůli té hravosti pořídili, protože medvěd malajský nebo medvěd ušatý patří k nejaktivnějším medvědům. Ti dělají alotrie a každé ráno se mohou pobavit návštěvníci tím, co všechno dělají a jak si hrají," řekl René Franěk.

Zoologickou zahradu v Chlebech navštíví ročně desítky tisíc lidí a většina z nich odchází spokojená.

anketa

Zoologická zahrada v Chlebech je otevřena denně v období od dubna do září od 9:00 do 18:00 a návštěvníci tu mají veškeré zázemí včetně velkého dětského hřiště.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu