• Načítám...
>

Komárov má novou hasičárnu

V Komárově nedaleko Hořic mají dobrovolní hasiči novou stanici. Ta vyšla městys na více než 30 milionů a kromě skvělého zázemí pro hasiče nabídne stanice i prostory, které mohou sloužit široké veřejnosti.

Reklama

Stará požární zbrojnice SDH v Komárově už nevyhovovala. A tak místní byli na vážkách, jestli rekonstruovat nebo postavit novou požární zbrojnici.

"Ta rekonstrukce by nás vyšla na dost velké peníze a v té době bylo lepší dotační titul sehnat na novou, tak jsme se rozhodli, že postavíme novou požární zbrojnici," řekl Jaroslav Klekner, starosta městyse Komárov.

Dotace činila 6 milionů. Ale hned poté přišly komplikace. Firma, která vyhrála výběrové řízení na stavbu, odstoupila a samotná stavba si pak vyžádala i více práce.

"Během výstavby se přišlo na nějaké skryté věci, které se nepředpokládaly. Tady nad zbrojnicí máme svah, který ukázal, že by mohl být nestabilní, takže se musela udělat záporová stěna. Nakonec se zbrojnice dostavěla a samozřejmě jsme si museli vzít úvěr," řekl Jaroslav Klekner.

Zbrojnice byla zkolaudována minulý rok na podzim, až nyní se ale otevírá.

"Máme pozvaných asi 20 okolních sborů, které se na to těší, protože je to široko daleko opravdu největší a nejmodernější zbrojnice," řekl Jaroslav Klekner.

SDH v Komárově čítá celkem 27 členů. Zbrojnice ale nebude zázemím pouze pro ně.

"Kancelář, ložnice pro mužstvo, jsou tam další volné místnosti pro krizové řízení, kdyby došlo k povodním, tak by se tam mohli umístit naši občané, kteří by byli ohroženi. Máme tam i velkou zasedací místnost, takže ta budova je využitelná i z jiných důvodů, než pouze pro hasičské zásahy," řekl Jaroslav Klekner.

"Pro mě bylo velkým překvapením to, jakým způsobem k tomu přistupuje komárovská radnice. Chtěl bych v tomto směru poděkovat panu starostovi a ostatním zastupitelům z Komárova, že si váží práce dobrovolných hasičů. Podle mě to patří k těm lepším hasičským zbrojnicím ve Středočeském kraji," řekl Robert Bezděk, radní Středočeského kraje.

Podle starosty dobrovolní hasiči pomáhají v obci např. i při čištění kanálů nebo při úklidu polámaných stromů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu