• Načítám...
>

Řidiči musí být na Kladensku trpěliví

Řidiči projíždějící Kladenskem se musí připravit na dopravní komplikace. V Kladně totiž probíhá hned několik oprav komunikací najednou. Opravuje se například Kročehlavský most nebo hlavní tepna města ulice Generála Klapálka, kterou denně projíždělo více než dvacet tisíc aut denně.

Reklama

Vedení Kladna není v lehké situaci. Právě letos se totiž ve městě a okolí sešlo hned několik oprav dopravně vytížených komunikací najednou. Opravovat se bude doslova do konce roku.

"V tuto chvíli je to uzavřený Kročehlavský most, je to oprava silnice gen. Klapálka a oprava silnice Milady Horákové, která probíhá už od minulého roku. Většina z nich jsou páteřní komunikace - tady u gen. Klapálka a Dukelských hrdinů je to přes 20 tisíc aut denně. Všechny ty opravy by měly proběhnout do prosince tohoto roku, poslední by měl být zrekonstruovaný most na Kročehlavské ulici, ta ulice gen. Klapálka by měla být během 4 měsíců hotova a měla by následovat další etapa," řekl Lukáš Hanes, náměstek primátora Kladna.  

Kraj, v jehož majetku je většina opravovaných silnic, musí práce stihnout ještě letos  kvůli čerpání dotací. Město práce využije k tomu, aby opravilo chodníky a také veřejné osvětlení.

"Bohužel v těch minulých letech oprav moc nebylo, tak se nám sešly všechny najednou, protože končí programové období a končí možnost, kdy je na to možné čerpat dotace. Kraj se jich rozhodl využít a město se s tím připojí v návaznosti na chodníky a veřejné osvětlení," řekl Lukáš Hanes.

anketa

Kladno se snažilo situaci koordinovat a vytvořilo plán oprav a objízdných tras, na který se mohou řidiči podívat na stránkách města. I tak je ale lepší se regionu úplně vyhnout.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu