• Načítám...
>

Benešov má modernější nemocnici

Nemocnice Rudolfa a Stefanie v Benešově otevřela nově zrekonstruované Interní ambulance a Endoskopické centrum. Prostory se nacházejí se ve spodní části interního pavilonu, který je jedním z nejstarších a téměř celý projde rekonstrukcí.

Reklama

Interní pavilon Benešovské nemocnice si o rekonstrukci říkal už řadu let, a to zvláště příjmový trakt interních oborů.

"Ti lidé posedávali po chodbách s nedostatečnou čekárnou, tam se tlačily záchranné služby a nebylo, kam ty lidi položit, než jsme věděli, že budou na jednotce intenzivní péče nebo že je pošleme na vyšší spádové zařízení," řekl Roman Mrva, ředitel Nemocnice Rudolfa a Stefanie Benešov.  

Pavilon má nyní v přízemí nový moderní příjem a ambulance přívětivější jak pro pacienty, tak pro personál přijíždějících vozů záchranné služby. Prostory jsou klimatizované a s vybavením přímo na míru.

"Na míru spektru a spádu pacientů, kteří do naší nemocnice chodí," řekl Roman Mrva.

Spolu s endoskopickým centrem náklady na rekonstrukci samozřejmě šplhaly do nezanedbatelných výšek.

"Je to investice, která je investována se Středočeským krajem a nemocnicí Benešov. Do endoskopického centra je 9 milionů ze Stč. kraje, milion z našich peněz a co se týká interny, tak ta celková částka je 66 milionů korun. Tam je milion spoluúčast nemocnice, zbytek je z investic Středočeského kraje," řekl Roman Mrva.

"Já jsem velice rád, že k této akci došlo a tak, jak jsme si představovali. Samozřejmě celá ta budova probíhá celkovou rekonstrukcí a postupně se budou otevírat další oddělení," řekl Robert Bezděk, radní Středočeského kraje.

"Já si myslím, že v současné době naši pacienti budou mít důstojné prostředí, které odpovídá 21. století a personál bude mít zázemí, které si zaslouží k tomu, aby mohl vykonávat svou práci," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

Rekonstrukce interního pavilonu tedy pokračuje dál a navazuje na renovaci dětského oddělení v 5. patře, která již byla dokončena a to v roce 2017.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu