• Načítám...
>

MŠ v Běleči letos slaví 45 let

Bělečská jednotřídní mateřská škola sídlí ve stejné budově, jako místní obecní úřad. Škola, která letos oslaví 45 let svého fungování, má vlastní kuchyň a přilehlou zahradu. Její kapacita je 19 dětí a je plně obsazená.

Reklama

Bělečská mateřská škola letos oslaví 45 let svého fungování. Sídlí ve stejné budově jako místní obecní úřad a její kapacita je 19 dětí.

"Tím, že jsme vesnická škola obklopena křivoklátskými lesy, tak se tady poměrně dost věnujeme lásce k přírodě a děti se naučily si vytvořit nějaký vztah k přírodě, zdravému životnímu stylu, věnujeme se tady pohybovým dovednostem, zapojili jsme se do projektu Děti na startu, cvičíme se zvířátky," řekla Lenka Zíková, ředitelka MŠ Běleč.

A nejen to. Pro děti je připravený také např. hravý projekt Mašinka do stanice škola. Ten je přípravou na vstup do 1. třídy. Do aktivit školky se často zapojují také rodiče dětí.

"Snaží se nám pomoci i drobnými příspěvky - pastelky, dostali jsme boby pro všechny děti, je tady i velice dobrá spolupráce se zřizovatelem, který se snaží pomáhat, jak se dá," řekla Lenka Zíková.

Mateřskou školu zřizuje obec Běleč. Její vedení nedávno nechalo zrekonstruovat kuchyň a v plánu je i vylepšení zahrady.

"Jsme rádi, že ty předcházející generace v těch 90. letech ji zachovali, protože to byla léta, kdy bylo málo dětí a všude v okolních vesnicích se ty mateřské školy zavíraly, teď tam jsou nějaká sportovní centra nebo to mají soukromníci. Máme tady děti z Újezda nad Zbečnem, ze Zbečna, Sýkořice, ten zájem o ty děti tady stále je. Jsme rádi, že tu školku máme," řekl Jiří Rohla, starosta obce Běleč.

I přes nemalé prostředky, které obec do zařízení investuje, neobejde se školka bez darů ze strany veřejnosti či sponzorů.

"Jsme malá vesnická škola a těch financí do školství neteče mnoho, určitě bychom uvítali interaktivní tabuli nebo nové herní prvky na školní zahradu," řekla Lenka Zíková.

Školka v Běleči si po celých 45 let své existence zakládá na poskytování vzdělávání v přátelské a nekonfliktní atmosféře.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu