• Načítám...
>

Mladoboleslavské muzeum letectví zahájilo sezónu

Letecké muzeum Metoděje Vlacha v Mladé Boleslavi vstoupilo do páté sezóny. Za tu dobu si získalo velkou oblibu veřejnosti, zejména proto, že kromě historie letectví nabízí také zábavu pro celou rodinu. Zeptali jsme se, co návštěvníkům nabídne letos.

Reklama

Pět let. Právě tak dlouho funguje Letecké muzeum Metoděje Vlacha v Mladé Boleslavi. Za tuto poměrně krátkou dobu se stalo velmi oblíbeným nejen pro milovníky letectví, ale také pro rodiny s dětmi. 

"Je to spíše takové zábavní centrum, protože návštěvníci si prohlédnout nejen letadla, ale mohou si zalétat na simulátorech, mohou si skočit padákem na simulátoru, mohou si tady hrát děti v herně a podobně. Takže nám se sem vracejí celé rodiny, protože máme takovou pamětní knihu a tam je napsáno: 'Děti nás sem donutily letos už popáté.'," řekl Vladimír Handlík, ředitel Leteckého muzea Metoděje Vlacha.

Návštěvníci se mají na co těšit také letos. Muzeum si pro ně připravilo hned několik zajímavých akcí. Tou nejbližší je Noc muzeí, kdy návštěvníky čeká opravdu bohatý program.

"To vytáhneme úplně všechny létající letadla a bude tady velká letecká show, takže tam bych chtěl lidi pozvat. V pátek 17. května od 19:00," řekl Vladimír Handlík.

Muzeum v Mladé Boleslavi zřídilo vedení Středočeského kraje. Právě v tomto regionu se totiž začaly odehrávat první krůčky v historii letectví naší země.

"Ne nadarmo v dobách první republiky bylo heslo, že vzduch je naše moře. My v tom letectví máme opravdu velkou tradici. Mladá Boleslav, jako průmyslové srdce kraje, samozřejmě k těm počátkům českého letectví patří. Vzhledem k tomu, že jsme stáli v Mladé Boleslavi na začátcích československého letectví, nabízelo se tady vytvořit takovou expozici, která tyto počátky připomíná," řekl Karel Hořčička, radní Středočeského kraje.

Muzeum disponuje celkem 28 letadly. Např. to nejstarší je z roku 1909. Další kousek z roku 1912 je vůbec prvním českým letadlem. Z 28 strojů jich ještě 22 do dnes létá.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu