• Načítám...
>

Nový rybník otevře další atrakce

Sportovní a volnočasové areály v Příbrami se připravují na letní sezónu. Velkou proměnou prochází Nový rybník, který letos nabídne nové služby a atrakce. Například golfové hřiště nebo půjčovnu koloběžek.

Reklama

Přestože areál Nový rybník v Příbrami prošel v minulém roce významnou proměnou, i letos připravuje pro návštěvníky nové služby.

"Asi nejočekávanější novinkou by mělo být otevření adventure golfu, které je v plánu na 1. června. Zároveň i v ten samý den bude otevřena půjčovna sportovního vybavení, která v případě hezkého počasí bude určitě dostupná veřejnosti i dříve. V té půjčovně si mohou lidé zapůjčit loďku, šlapadla nebo pedalboardy," řekla Mirka Poláková, tisková mluvčí SZM.

Návštěvníci mohou navíc využít novou in-line dráhu, která byla otevřena v minulém roce.

"Dalším vylepšením in-line dráhy bude pro návštěvníky napojení, které povede už od parkoviště, tudíž nasazení bruslí bude možné už tam a pohodlně dojedou až na in-line dráhu," řekla Mirka Poláková.

Sportovní areál Nový rybník je nejen příbramskou atrakcí ale také příkladem, jak by mělo využití volného času vypadat. A to hlavně v případě dětí.

"Je samozřejmě spousta oddílů, které mají děti v tělocvičnách. My se je ale snažíme dostat ven, takže jakákoliv věc, ať jsou to in-line dráhy, dráhy pro kola, snažíme se to podporovat," řekl Martin Draxler, radní Středočeského kraje.

Kraj má pro tento účel také řadu nástrojů.

"Středočeský kraj vypisuje dotace, které se na toto dají získat, ať už to jsou různé fondy nebo individuální dotace na tyto zajímavé projekty," řekl Martin Draxler.

Navíc takové areály, jakým je Nový rybník v Příbrami, pomáhají nejen vychovat děti ke zdravému životnímu stylu, ale také třeba najít mladé talenty, což je prioritně úkolem sportovních center.

"Máme tady program Sportovní centra mládeže, kterých máme v tuto chvíli 23 v různých sportech. Je to takový mezistupeň mezi klasickým sportovcem, regionálním sportovcem, a mezi reprezentací," řekl Martin Draxler.

Příbramský areál Nový rybník je ale určený všem generacím a vstup do něj není zpoplatněn. Návštěvníci mohou zdarma využívat hřiště, trampolíny a skatepark. Hradí se jen půjčovna potřeb a adventure golf.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu