• Načítám...
>

Brandýs si připomněl slavnou historii

Zámek Brandýs nad Labem si po roce opět připomněl svou slavnou minulost. V rámci tradiční historické akce nazvané Audience u císaře Karla I. se návštěvníci mohli vrátit v čase o několik staletí zpět. A podobně jako vloni se i letos neobešla bez řady významných výročí.

Reklama

30. výročí úmrtí poslední české královny Zity Bourbonsko-Parmské, 500. výročí úmrtí císaře Svaté říše římské Maxmiliána I. nebo 600. výročí smrti českého krále Václava IV. To vše si mohli připomenout návštěvníci letošní Audience u císaře Karla I.

"Majiteli Brandýského zámku byli Habsburkové a posledním majitelem byl poslední český král a císař Karel I. Ta návštěvnost je tradičně vysoká. Záleží samozřejmě na počasí. Ale i dnes bych řekla, že je tu kolem 2 nebo 3 tisíc návštěvníků," řekla Zdeňka Tichá, vedoucí Odboru kultury, sportu a cest. ruchu.

anketa

"Já Brandýs nad Labem navštěvuji poměrně často a všechny ty akce, které jsou tady pořádány, odkazují na naši historickou paměť. Já jsem ráda, že vedení města je tak uvědomělé a ty důležité historické události neustále připomíná, takže toto je jedna z akcí, kam patří má návštěva a vždy je to pro mě potěšení," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

Audience u Karla I. v Brandýse nad Labem měla velký úspěch. I přes nepřízeň počasí se jí zúčastnily stovky lidí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu