• Načítám...
>

V Kolíně se sešli záchranáři

V Kolíně se opět sešli záchranáři. A to již po třiadvacáté v rámci Dne vítězství, tedy osmého května, kdy si připomínáme ukončení druhé světové války. Ani na její oběti a hrdiny v Kolíně nezapomněli.

Reklama

Kolínské Karlovo náměstí opět ožilo bohatým programem dne záchranářů a to zrovna v den, kdy slaví celá naše země.

"8. květen by měl mít pro každého občana naší republiky zvláštní náboj a v Kolíně je to umocněno ještě tím,  že se uskutečňuje den záchranářů, což je takové pomyslné spojení těch hrdinů dob minulých a hrdinů dob současných," řekl Martin Herman, radní Středočeského kraje.

"My tu poctu a čest úplně často nevyjadřujeme, ale ve chvíli, kdy je potřebujeme a vytáčíme jejich číslo, tak si najednou uvědomujeme, že tady jsou a jsou důležití. Na té jejich práci je krásná jedna věc. Ona je čistě lidská, protože oni nezkoumají, kdo před nimi leží, jakou má funkci, jakou má barvu pleti, jaký má sociální původ," řekl Vít Rakušan, starosta Kolína.

"Já chci říct, že tady v Kolíně je to spjato s 8. květnem, ale že den záchranářů putuje po celém Středočeském kraji. Na podzim probíhá v Benešově, lidé mají možnost podívat se do sanitek, operačních vozů, jaké systémy tam jsou a tím se mohou utvrdit, že o ně bude postaráno," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

"To je podstatná část Středočeského kraje, ten život ve Středočeském kraji si bez nich nedovedeme představit, ale to platí napříč celou Českou republikou," řekl Martin Herman.

"Je také potřeba podotknout, že do složek IZS patří i Armáda ČR. Občan se na ně zapomíná. Já jsem měla tu možnost využít jejich služeb a jejich profesionality při ptačí chřipce, která postihla Středočeský kraj na začátku mého funkčního období," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová.

Středočeské složky Integrovaného záchranného systému, ve spolupráci s armádou, čeká také další velké cvičení. Po loňském nácviku blackoutu přijde patrně na řadu fiktivní případ nebezpečné epidemie.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu