• Načítám...
>

Pečky se promění díky dotacím

Rekonstrukce hlavní třídy, revitalizace rybníka Benešák nebo parkoviště u nádraží. To jsou jedny z projektů, které v brzké době realizuje město Pečky z přislíbené několikamilionové dotace.

Reklama

Několik připravovaných projektů plánují zrealizovat ve středočeských Pečkách. Pomohou jim k tomu přislíbené dotace z různých fondů v celkové výši téměř 20 milionů korun.

"Jsou to projekty nejen stavební, ale i měkké, takže věřím, že Pečky mají našlápnuto na moc hezký rozvoj," řekla Alena Švejnohová, starostka města.

Asi nejzásadnějším projektem je rekonstrukce třídy Jana Švermy. Ta se dotkne zejména řidičů, kteří se musí připravit na rok a půl jízdy po objízdných trasách.

"V podstatě se sníží hluk, budou pryč kostky - to samozřejmě rozděluje občany na dvě poloviny. Ty, co u nich bydlí, tak jsou rádi, že se vymění za asfalt. To je taková hlavní věc, to je investice kraje. Dotace, které jsme dostali my a které budou pro občany brzy viditelné a zlepší kvalitu žití ve městě, je parkovací terminál u našeho nádraží," řekla Alena Švejnohová.

Ten má mít kapacitu 77 míst, které mohou využít např. cestující vlakem, kteří se do Peček sjíždí z okolních obcí. Revitalizace se dočká také místní rybník Benešák.

"Další důležitá dotace, ze které máme velikou radost, je dotace na revitalizaci našeho rybníku Benešák, takže ten se kompletně vybagruje, zpevní se hráz, nahradí se nevyhovující dřeviny a budeme mít krásný nový rybník. Další dotace, které jsme získali, je na park, který máme rozdělený na sever a jih, takže pro severní část parku máme 5 milionovou dotaci, takže park zazeleníme, protože jsme prožili kůrovcovou kalamitu v Polabí," řekla Alena Švejnohová.

Z dotací bude mimo jiné opravený také interiér kulturního střediska, které v nedávné době prošlo rekonstrukcí fasády.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu