• Načítám...
>

Radní navštívili Čáslav

Radní Středočeského kraje vyrazili na pravidelnou cestu po kraji. Tentokrát byla cílovou zastávkou Čáslav. Pravé zde se nacházejí významné instituce a firmy nejen pro místní obyvatele, ale i kraj.

Reklama

Společný program středočeských radních začal před ZŠ v Suchdole u Kutné Hory. Právě zde byla po 4 letech opravena klíčová komunikace, která nově disponuje i bezpečnostními prvky.

"Dobré je bezesporu to, že se s tím dohromady rekonstruovala i kanalizace a různé jiné rozvodné sítě, protože všichni víme jak to chodí, když se udělá nová silnice, za rok se bourá znovu," řekl Martin Herman, radní Středočeského kraje.

Další zastávkou byla základna taktického letectva AČR v Čáslavi, která patří nejen k významným strategickým místům v kraji, ale i k důležitým zaměstnavatelům tohoto regionu.

"Pro Středočeský kraj je to samozřejmě pocta, že taková důležitá základna se nachází na území kraje. Pracuje tady okolo 1 200 zaměstnanců a také je na to navázána další spousta činností," řekl Karel Horčička, radní Středočeského kraje.

Do hledáčku radních se dostala i rodinná firma TopolWater, která se už 23 let zabývá výrobou čistíren odpadních vod. Firma je úspěšná i v zavádění nových technologií a má i několik patentů.

"Tato firma je, z pohledu inovace a technologického pokroku, nejlepší tady na Čáslavsku. To, co oni nabízejí, a je to výsledek jen českého výzkumu a českých hlav, je naprosto světová špička," řekl Karel Horčička.

Na své cestě nevynechali radní ani střední zemědělskou školu, která získala od Středočeského kraje necelých 60 milionů korun na opravu fasády a učeben.

"Těch zhruba 57 milionů šlo pouze na energetickou náročnost budovy, tedy na zateplení, okna a podobně," řekl Martin Herman.

Předposlední zastávkou se stala hasičská záchranná stanice vybudovaná v roce 2016, která je jednou z nejmodernějších v kraji. Závěr programu byl určen diskuzi s občany a se starosty obcí z okolí Čáslavi. Zúčastnění tak měli možnost získat informace týkající se investic zaměřených na rozvoj kraje.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu