• Načítám...
>

Kraj se chystá na rychlejší internet

Vysokorychlostní internet je téma, které rezonuje celou Českou republikou. Tato technologie nabídne nejen lidem ale i firmám mnoho možností. Středočeský kraj proto intenzivně připravuje projekty, které by propojily tuto technologii s dalšími funkcemi.

Reklama

Se zavedením vysokorychlostního internetu si budeme muset ještě počkat. Středočeské inovační centrum se i přes to na využití této technologie a její implementaci intenzivně připravuje už teď.

"Jeden projekt je na bázi nové technologie, která by v letošním roce měla být uvolněna, rsp. nové frekvence, což je 60 GHz. A předpokládáme, že Český telekomunikační úřad tuto frekvenci uvolní a tím bude možno využít nové technologie, které jsou schopné přenášet až gigabitové rychlosti," řekl Vilém Růžička, ředitel SIC.

Tato vysokorychlostní frekvence by měla být uvolněna během září tohoto roku. Následně bude testována v zatím neznámé vesnici Středočeského kraje.

"Chceme připravit pilotní projekt v jedné z menších obcí v regionu, kdy bychom chtěli hned po uvolnění této frekvence mít vzor pilotního připojení na této 60 GHz frekvenci," řekl Vilém Růžička.

Vysokorychlostní internet nabízí mnoho možností nejen lidem ale i soukromým společnostem. Jednou z nich je např. práce z domu, neboli home office, která ušetří čas zaměstnancům a firmám sníží náklady.

"Šetří za kanceláře, za provoz kanceláří. Pro lidi, když budou pracovat z domova, bude práce mnohem jednodušší. Vracím se zase k dopravě, která je ve Středočeském kraji neuvěřitelně složitá. Ušetří spoustu času," řekl Martin Draxler, radní Středočeského kraje.

Na vysokorychlostní internet budou navázány další platformy, jako je např. internet věcí, tedy technologie, kdy spolu komunikují různé systémy bez zásahu člověka.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu