• Načítám...
>

Voticemi povede nová kanalizace

Ve Voticích nyní zvažují vybudování kanalizace ve svých místních částech. V současné době je zpracovaná studie proveditelnosti a ta navrhuje odkanalizování Ameriky a horní části Beztahova. Většina místních obyvatel tento krok vítá.

Reklama

Na základě studie plánuje město Votice odkanalizovat Beztahov a Ameriku. Po tomto kroku volá většina místních obyvatel už delší dobu. U Horního Beztahova se počítá i s vybudováním vodovodu. Na financování by se měla podílet i společnost, která zajišťuje těžbu v blízkém lomu.

"A právě v případě Horního Beztahova byl navržen i vodovod z toho důvodu, že jsou zde problémy s vodou. Už poměrně dlouho máme sucho a navíc s dramatickým rozšířením těžby v lomu jsou problémy s vodou, proto zde byl vodovod navržen," řekl Jan Vachtl, tiskový mluvčí města Votice.

Co se týče Ameriky, tady studie navrhuje 2 varianty proveditelnosti. Předběžné odhady počítají s náklady na vybudování ve výši 6 milionů korun.

"Které se liší tím, jestli to napojení bude centrální, případně jestli si budou muset občané u svých nemovitostí dát různé přepady, které jsou. Proto se to liší určitými finančním prostředky," řekl Jan Vachtl.

Místní obyvatelé tento záměr města vítají i přes to, že většina z nich disponuje vlastní čističkou odpadu.

anketa

Pokud bude záměr s odkanalizováním Beztahova a Ameriky schválen vedením města Votice, s pracemi by se mělo začít během příštího roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu