• Načítám...
>

Poděbrady zahájily sezónu

Lázně Poděbrady zahájily sto jedenáctou sezónu. A to velmi slavnostně za účasti hejtmanky Středočeského kraje.

Reklama

Lázně Poděbrady jsou sice jedny z nejmladších lázní v ČR, zároveň jsou ale chloubou Středočeského kraje.

"Já musím říci, že to je takový klenot Středočeského kraje. Jsou to největší lázně, které na našem území máme. Teď jsme právě na 111. zahájení lázeňské sezóny a je to akce, která má svou tradici a Středočeský kraj ji tradičně podporuje," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

Zahájení sezóny má vždy pestrý program. Stejně tak pestrá je i klientela lázní.

"My jsme specializováni na léčbu srdce a oběhového aparátu a dále na léčení ortopedických problémů. Provozujeme také dětskou léčebnu, kde se léčí zejména obezita. Dále nabízíme pobyty pro firmy," řekl Petr Valenta, generální ředitel Lázní Poděbrady.

"Paní senátorko, co pro vás osobně znamenají Poděbrady?"

"Poděbrady je pro mě úžasné a významné město v rámci ČR, nejen Středočeského kraje," řekla Emílie Třísková, senátorka.

Léčebný pramen byl objeven sice až na počátku minulého století, o to rychleji se ale potom město rozvíjelo a rozvíjí do dnes.

"Objevení pramenů v Poděbradech samozřejmě výrazně zasáhlo do rozvoje města Poděbrady zejména urbanisticky, kdy se ve 20. a 30. letech začalo to lázeňské město budovat," řekl Jaroslav Červinka, starosta Poděbrad.

"Jsou tady vytvořené podmínky pro setkávání lidí. Odehrává se tady velké množství různých kongresů a odborných akcí," řekla Emílie Třísková.

V posledních letech ale město nepřitahuje jen odbornou veřejnost. Stává se i významným kulturním centrem.

"Město Poděbrady hostí mezinárodní festival filmové hudby Soundtrack, jehož my jsme velkým partnerem a vždy tady strávíme 4 krásné dny, které jsou plné kulturních zážitků a příjemných setkání," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová.

V posledních 2 letech funguje v lázních i galerie. Sezónu v ní zahajují díla dvou našich významných umělců - Vojtěcha Adamce st. a Vojtěcha Adamce ml.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu