• Načítám...
>

Škoda předá své zkušenosti s učni

Mladoboleslavská automobilka vstoupila do Evropské asociace učňovského školství. Stalo se tak v rámci konference From school to work, které se účastnili také zástupci vedení Středočeského kraje. Automobilka tak v asociaci předá členům cenné informace o vzdělávání a zaměstnávání mladých.

Reklama

Automobilka Škoda je novým členem Evropské asociace učňovského školství. Díky propojení automobilky se středním odborným učilištěm, které sídlí v areálu společnosti, může asociaci předat cenné zkušenosti z oblasti vzdělávání mladých a jejich uplatnění na trhu práce.

"My jsme velcí podpůrci odborného vzdělávání. Není to náhoda, že naše odborné učiliště bylo založeno už v roce 1927. Myslím, že v tom nějaké zkušenosti máme. Snažíme se propagovat duální vzdělávání, odborné vzdělávání, spolupráci se zaměstnavateli. Proto jsme hrdí, že se můžeme stát součástí této velké aliance a přispět i tím naším know-how do té evropské debaty," řekl Michal Kadera, ředitel vnějších vztahů Škoda Auto.

Jak usnadnit mladým vstup na trh práce a zároveň poskytnout zaměstnavatelům kvalifikované pracovníky. Právě o tom se mluvilo na konferenci From school to work, v rámci které došlo ke vstupu automobilky do asociace.

"Potřebujeme všichni hlavně flexibilitu. To vzdělávání je o tom, aby ti mladí lidé měli možnost té flexibilní výuky. A nejen výuky. Aby tam byla možnost toho, aby nebyli tak dlouho v té škole a mohli si dělat třeba jen části těch kompetencí, které pro ten trh práce, pro nás, pro zaměstnavatele, je potřeba," řekla Irena Bartoňová Pálková, místopředsedkyně Hospodářské komory ČR.

Vzdělávání mladých zejména v technických oborech Středočeský kraj podporuje. Jak se vyjádřil radní Martin Herman, je třeba motivovat nejen mladé ale také jejich rodiče.

"Máme dost studentů managementu čehokoliv a golfových akademií a jiných podobných pseudooborů, ale málo lidí, kteří opravdu něco umí. Chybí nám to, co jsme vždy měli, čím jsme se profilovali ve světě. Ta česká chytrost, šikovnost a pracovitost," řekl Martin Herman, radní Středočeského kraje.

Středočeský kraj by měl vstoupit do Evropské aliance na podporu vzdělávání, zaměstnanosti a sociálních záležitostí. Podepsání závazků kraje ke vzdělávání už schválila rada. Teď je ještě musí schválit krajské zastupitelstvo.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu