• Načítám...
>

Benešov zahajuje velkou stavbu

V Benešově bude nový dopravní terminál. Jeho stavba značně zkomplikuje dopravu ve městě, výsledkem ale bude zcela nové autobusové nádraží, podchod pro chodce a parkovací dům.

Reklama

Začátkem června Benešov zahájí velkou dopravní stavbu, která se významně dotkne organizace dopravy ve městě. Vedení města si je vědomo, že to pro občany nebude jednoduché, město ale prostě poté, co se stalo součástí prostoru s integrovanou dopravou, nový dopravní terminál nutně potřebuje.

"Benešov je jakýmsi dopravním uzlem, kde se schází mnoho lidí, kteří vyjíždějí do Prahy za prací a na úřady," řekl Jaroslav Hlavnička, starosta města Benešov.

Stavba terminálu sice kompletně změní dnes nepříliš vábné prostřední autobusového nádraží, než se ale tak stane, bude nejspíše budit vášně, protože se dotkne velkého množství lidí.

"Pro Benešov a pro celé blízké okolí je to stavba, která je poměrně velkého rozsahu, protože se dotkne nejen obyvatel Benešova, dotkne se i těch, kteří do Benešova cestují a poté z Benešova dále cestují do Prahy," řekl Roman Tichovský, místostarosta města Benešov.

"My jsme si samozřejmě vědomi toho, že tyto 2 akce na té poměrně hlavní tepně, která prochází kolem toho nádraží, přinese obrovské komplikace. Snažili jsme se vymyslet to tak, aby to občanům města co nejvíce ulehčilo. Samozřejmě ale při stávající komunikační síti to nebude pro obyvatele komfortní," řekl Jaroslav Hlavnička.

Hlavně stavba podchodu zkomplikuje provoz na komunikaci vedoucí kolem vlakového i autobusového nádraží a negativně tak ovlivní průjezdnost města.

"Je to propojení autobusového a vlakového nádraží podchodem. Je nezbytné z důvodu bezpečnosti. Každé ráno tam v podstatě přebíhají stovky lidí, kteří cestují dále na Prahu. A samozřejmě okolí autobusového nádraží je zahlcené osobními automobily. To vše by se mělo nějakým způsobem uspořádat a zklidnit tak, aby ten úsek byl bezpečný," řekl Roman Tichovský.

Spolu s novým dopravním terminálem město plánuje i výstavbu parkovacího domu pro 180 vozidel.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu