• Načítám...
>

Dvůr 1. ZŠ Rakovník se promění

Školní dvůr 1. ZŠ Rakovník se výrazně promění. Přibude zeleň a venkovní učebna. Město Rakovník zaplatí za tuto úpravu necelé 2 miliony korun.

Reklama

Zhotovitele, který by se ujal proměny školního dvora 1. ZŠ Rakovník, hledala radnice města už počátkem roku. Ale marně. Firmy o zakázku neměly zájem. Na druhou výzvu však zareagovala místní společnost, která následně vyhrála i výběrové řízení.

"Částka této zakázky byla 1,5 milionu. Bohužel se nám do této hranice nikdo nepřihlásil, takže jsme vyhlásili opětovné zadávací řízení s tím, že částka byla navýšena. Druhý pokus už vyšel, přihlásila se firma TOVA stavby, která nakonec zvítězila v této soutěži a celková částka je 1,761 milionu korun," řekl Jiří Cafourek, tiskový mluvčí města Rakovník.

Školní dvůr je v současné době zanedbaný a jen částečně využívaný dětmi ze školní družiny.

"Dojde ke zkultivování terénu, budou odstraněny některé prvky. To znamená nejrůznější obrubníky, betonové plochy, kanalizační vpusti a zbytky základů z dřívějších staveb. Takže dojde k narovnání terénu," řekl Karel Folber, ředitel 1. ZŠ Rakovník.

Plocha bude zatravněna a opatřena keři. Na pozemku bude postaven přístřešek, který bude sloužit jako venkovní učebna. Dvůr tak nabídne žákům mnohem větší vyžití.

"Do venkovní učebny budou chodit třídy v rámci výuky mimo učebnu. Umíme si to představit při nějakých školních projektech. Samozřejmě ta venkovní učebna bude sloužit i jako zázemí na setkávání pedagogů," řekl Karel Folber.

Revitalizace dvora by měla probíhat během letních prázdnin, tedy od 1. července do konce srpna tohoto roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu