• Načítám...
>

Na lince 348 se jezdí lépe

Na lince 348, která jezdí mezi Prahou a Neratovicemi, začaly jezdit nové kapacitní autobusy. Vozy jsou nízkopodlažní, klimatizované a splňují už tak nové standardy Pražské integrované dopravy.

Reklama

Líbeznice, stejně jako okolní obce, jsou od května obsluhovány kapacitními kloubovými autobusy, a to na lince 348.

"Toto je důležitý příspěvek k tomu, aby se cestovalo snáze. Já z toho mám velikou radost, protože v okamžiku, kdy se snažíme všechny přesvědčovat, aby využívali hromadnou dopravu, tak také očekávají, že se ta hromadná doprava bude zkvalitňovat. Toto určitě kvalitnější cestování bude," řekl Martin Kupka, starosta obce Líbeznice.

"Kloubové autobusy mají o 50 % větší kapacitu, jen o 20 % vyšší náklady. Myslím si, že teď je to tak obrovský kvalitativní skok v té kapacitě, že ten provoz bude fungovat stabilně a kvalitně," řekl Martin Jareš, zástupce ředitele pro dopravu IDSK.

Jediným problémem tak zůstává pražská doprava. I ten nejpohodlnější a nejmodernější autobus se totiž nemůže vyhnout dlouhým a často nehybným ranním či odpoledním kolonám. A tak řada ekonomicky aktivních lidí pořád ještě raději spoléhá na svůj vlastní volant a na vlastní volbu trasy. Kolony tak logicky mizet nemohou.

"V okamžiku, kdy jim ta doprava bude poskytovat co největší pohodlí, jednoduché odbavení, ta integrace k tomu také významně přispěla. V souvislosti s tím, že dnes už je možné cestovat na jeden doklad ze středních Čech i do centra Prahy, tak to zvýšilo počet cestujících. Já věřím tomu, že s každou novou pozitivní změnou těch lidí, kteří využijí raději hromadnou dopravu než individuální cestu, bude přibývat. S velikou nadějí hledíme na zkvalitňování kolejové dopravy," řekl Martin Kupka.

Dopravě mohou ale pomoci i moderní technologie.

"Jak se lidé dostanou do zaměstnání určuje také kvalitu jejich života. My se kromě zrychlování a zlepšování dopravy také snažíme o to, aby do té Prahy nemuseli vůbec vjíždět. Aby tady měli k dispozici co nejrychlejší internetové připojení, aby spoustu věcí mohli udělat z domova," řekl Martin Kupka.

Kloubové autobusy už obsluhují i další obce ve Středočeském kraji. Například Týnec nad Sázavou nebo Jílové u Prahy. Počet linek s kapacitními autobusy se do budoucna bude zvyšovat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu