• Načítám...
>

Mirošovice trápí opravy silnic

Mirošovice mají problémy s opravami komunikací. V současnosti mají ztížený příjezd do obce téměř ze všech směrů. Úplně uzavřená je silnice do Mnichovic.

Reklama

Lidé, kteří bydlí v Mirošovicích, obci u sjezdu dálnice D1 na Benešov, nejdou pro ostrá slova daleko. V jejich okolí se najednou sešlo několik dopravních staveb, které jim komplikují cestování.

"Začíná to být čím dál zajímavější a složitější, protože ze 3 příjezdových komunikací nám zůstala teď jediná. Zbourali nám most v rámci modernizace D1 na Mnichovice, dále se staví most přes silnici I/3, což je hlavní benešovská komunikace. Ten se staví už 3 rok, takže tam se také nedostaneme. V tuto chvíli je jediná příjezdová cesta po dálnici do Mirošovic," řekl Tomáš Zvěřina, starosta Mirošovic.

Ale i tato cesta měla být uzavřena kvůli opravě mimoúrovňové křižovatky ve správě ŘSD.

"To je myslím hlavně na náš podnět. Snad se podařilo toto odložit o rok, protože se zamýšlela rekonstrukce dálničních ramp právě z dálnice D1 na Českobudějovickou silnici. Budou se dělat jen rampy u Senohrab, které se nás ale také dotknou, protože když nebudou moci do Senohrab, budou se auta otáčet přes Mirošovice. Ale to hlavní je, že by se zavřela ta jediná příjezdová cesta do Mirošovic na 10 dní. To konečně usoudili, že je nesmysl. Takže se to snad posune o rok," řekl Tomáš Zvěřina.

ŘSD musí hlavně koordinovat dopravní stavby s krajskými plány oprav.

"Zatímco my opravujeme dálnice a silnice prvních tříd, kraj má na starosti opravy silnic druhých a třetích tříd. Nesmíme to udělat tak, abychom zároveň opravovali silnice všech tříd, protože potom by se nedalo dojet," řekl Jan Rýdl, tiskový mluvčí ŘSD.

Zkoordinovat takové množství potřebných oprav, které si akutně žádá stav středočeských silnic, ale není jednoduché.

"Je to téměř vždy problém, protože jakmile sáhneme do zatížených dopravních tras, vždy to bude vyvolávat potíž," řekl Jan Rýdl.

Koordinaci často komplikuje i fakt, že ŘSD může plánovat na léta dopředu, kdežto kraj musí nejprve počkat, kolik peněz na silnice dostane, a pak teprve může plánovat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu