• Načítám...
>

Na dětském dni u Katlova se rybařilo

U jezera Katlov v obci Červené Janovice se konal tradiční dětský den. Během rybářských slavností si na své přišli návštěvníci všech věkových kategorií.

Reklama

Už popáté se v prostředí středočeského jezera Katlov konal evropský šampionát juniorů v lovu kaprů. Ten byl součástí dětského dne, během kterého zde nechyběla zábava, ani dětské atrakce. Za vším stál světoznámý rybář Jakub Vágner.

"Dělá nám to obrovskou radost, že jsme tu tradici udrželi a každý rok si říkáme, kam to posouvat dále a zda přijde více lidí. Vždy to předčí naše očekávání. Jsem moc hrdý na svůj tým, který to organizuje," řekl Jakub Vágner, rybář a cestovatel.

Tento rybářský svátek má mezinárodní přesah. Katlovská tradice má tak i podporu od vedení Středočeského kraje.

"Musíme poděkovat J. Vágnerovi, že takovýto svátek pořádá na území Středočeského kraje nedaleko od Kutné Hory, která samozřejmě je známá, ale my jsme rádi, když je propagováno i okolí Kutné Hory a vůbec středních Čech," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

Letos podle organizátorů dorazilo na rybářské slavnosti kolem 20 tisíc lidí. Šampionátů se zúčastnilo celkem 13 týmů z 13 evropských zemí.

"V průběhu evropského šampionátu lovu kaprů se nepočítá každá ryba, která se chytí, ale počítá se součet 3 nejtěžších ryb. Vyhráli Rusové, necelých 67 na 3 nejtěžší ryby, což je neuvěřitelné a je to zároveň i rekord jezera Katlov," řekl Jakub Vágner.

Na druhém místě skončili rybáři z Německa a třetí místo obhájili Češi. Akce se bude opakovat opět za rok a jak říká Jakub Vágner:

"Budeme se snažit tuto tradici neustále udržovat a posouvat kvalitu."

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu