• Načítám...
>

Cyklisté pomáhají nemocným dětem

Už podesáté vyjel napříč republikou jezdec na historickém vysokém kole Josef Zimovčák. A to v rámci akce Na kole dětem, díky které vybírá peníze na rekonvalescenci onkologicky nemocných dětí. Jednou ze zastávek cyklistického pelotonu byl letos Kolín.

Reklama

Jezdec na historickém vysokém kole Josef Zimovčák a zhruba padesátičlenný peloton, projedou během deseti dní celou republiku v rámci akce Na kole dětem.

"Před 10 lety jsem byl účastníkem projektu, kdy jsme přijeli do jednoho města a výtěžek byl věnován chlapci, který byl onkologicky nemocný. Tak proč nepomáhat více dětem, proto vznikl tento projekt. Za těch 9 let, co funguje náš nadační fond, tak těm dětem dal zhruba 12 milionů korun. Teď je 10. ročník a my víme, že už teď je na účtu zhruba 1 400 000," řekl Josef Zimovčák, zakladatel charitativního projektu.

K účastníkům projížďky patří i známé osobnosti - například lékaři Pavel Pafko a Jan Pirk.

"Akce se účastním, protože to je akce pro dobrou věc a kdo někdy viděl stonat dítě, tak by se toho účastnil určitě také," řekl Jan Pirk, kardiochirurg.

"Každoročně onemocní tak 350 dětí zhoubným nádorovým onemocněním. Před 20 lety každý rok umíralo as tak 160, dneska umírá asi 15 - 20. Ta léčba je ale drahá," řekl Pavel Pafko, břišní a hrudní chirurg.

A také proto nezbývají peníze na rekonvalescenci a právě prostředky z tohoto projektu dětem a jejich rodinám pomáhají se vrátit do běžného života. Cyklisty přišli na náměstí podpořit i radní Středočeského kraje.

"Jsem z toho nadšený. Je to krásné, když se takto ušlechtilá a krásná myšlenka spojí s fyzickou aktivitou," řekl Martin Herman, radní Středočeského kraje.

"Já jsem hlavně rád, že se v dnešní době najdou lidé, kterým není lhostejný osud ostatních a snaží se jakýmkoli způsobem pomoci," řekl Martin Draxler, radní Středočeského kraje.

Projekt Na kole dětem může podpořit každý a to prostřednictvím Nadačního fondu Josefa Zimovčáka.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu