• Načítám...
>

Křivoklátští půjdou znovu k volbám

Křivoklátští půjdou znovu k volebním urnám. Sdružení nezávislých kandidátů Lepší Křivoklátsko rezignovalo i s náhradníky. Zastupitelstvo obce tak není usnášení schopné.

Reklama

Dlouhodobé neshody ohledně dostavby vodovodu a kanalizace rozdělují Křivoklát na dva tábory. Celý spor se točí kolem toho, zda zvolit tlakový nebo gravitační systém. Podle současné starostky Libuše Vokounové je pro obec nejlepším řešením kombinace obou variant. Pod obcí je totiž tvrdé podloží a navíc je tady členitý terén. Výstavba čistě gravitační kanalizace je velmi nákladná.

"Ta tlaková, která je plánovaná, tak je v podstatě u každého domu domovní čerpací stanice, což je samozřejmě elektřina. Ve spolupráci s karlovarským sdružením by ta domovní čerpadla byla v jejich majetku, takže kdyby se rozbila a nebyla to vina toho občana, tak by ta oprava šla za nimi a občana by to nestálo nic," Libuše Vokounová - starostka Městyse Křivoklát.

Tento spor vyvrcholil rezignací sdružení nezávislých kandidátů Lepší Křivoklát v čele se zastupitelem Petrem Hájkem, kteří prosazují druhou variantu.

"Z těch propočtů nám vyšlo, že když to budeme stavět naráz, tak zase nemáme na tu gravitaci, postavit to postupně a postavit si tu kanalizaci lepší. My jsme to vybudovali pro ty lidi, aby to bylo na delší dobu," Petr Hájek - bývalý zastupitel Městyse Křivoklát

Vzhledem k tomu, že zastupitelstvo není usnášení schopné - musí obec vyhlásit nové volby. Do té doby má vedení Křivoklátu omezenou pravomoc. O výstavbě kanalizace se tak pravděpodobně rozhodne nejdříve až na konci roku po podzimních volbách.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu