• Načítám...
>

Kraj podepsal memorandum s UK

Sociální a přírodní vědy, informační a komunikační technologie. To je jen zlomek odvětví, ve kterých Středočeský kraj spolupracuje s Univerzitou Karlovou. Dlouholetou spolupráci ztvrdili podpisem memoranda. Jeho cílem je zkvalitnit život obyvatel kraje.

Reklama

Středočeský kraj a Univerzita Karlova podepsali společné memorandum. To má za cíl rozšíření spolupráce v několika odvětvích.

"Tím, že Karlova univerzita má veliké portfólio sociálních věd až po přírodní vědy včetně medicíny a tak dále, tak to jsou všechno obory, které se týkají života ve středních Čechách a určitě budeme chtít využít jejich kapacit, ať už je to při aktualizaci rozvojových plánů Středočeského kraje a nebo účast na jednotlivých konkrétních projektech, třeba řešení problematiky sucha, dá se spolupracovat v oblasti sociologických výzkumů, pro nás je to velmi důležitý sběr dat pro to, abychom nastavovali služby pro naše obyvatele tím správným směrem," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

Středočeský kraj s Univerzitou Karlovou, podobně jako s dalšími vysokými školami, spolupracuje již delší dobu a to zejména v oblasti Informačních a komunikačních technologií.

"Máme na území Středočeského kraje významnou výzkumnou infrastrukturu BIOCEV, který je společným pracovištěm s Akademií věd, také spolupracujeme se Středočeským inovačním centrem - tak věřím, že to memorandum tu spoluprác posune kupředu a posílí sdílení společných hodnot, které jako UK a Stč kraj máme," řekl Tomáš Zima, rektor Univerzity Karlovy.

Memorandum se uzavřelo na dobu neurčitou a může být kdykoliv ukončeno s okamžitou platností dohodou obou stran.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu