• Načítám...
>

Rakovník řeší nový územní plán

Rakovník bude mít aktualizovaný územní plán. Zastupitelé budou jeho novou podobu schvalovat nejspíš na podzim tohoto roku. Stávající dokument byl už zastaralý a potřeboval nutně obnovit. Nový plán upřesní možnosti dalšího rozvoje města.

Stáhnout video
Reklama

Rakovničtí zastupitelé by měli na podzim tohoto roku schvalovat novou podobu územního plánu. Stávající dokument už nevyhovuje. Nový plán má upřesnit rozvoj města do budoucna.

"V minulém roce proběhlo veřejné projednání připomínek občanů k určitým lokalitám a změnám. V tuto chvíli probíhá dokončování, odůvodnění a zpracování těch připomínek. Následovat bude opět veřejné projednání, už ale pouze týkající se připomínek a toho vyřešení připomínek občanů. Předpokládáme, že to bude nejpozději letos na podzim," řekl Jiří Cafourek, tiskový mluvčí Rakovníka.

Nový územní plán tak bude počítat s výstavbou nových bytových domů. Zastavět by se tak měla např. lokalita Na Zátiší. Plán počítá také např. s novými parkovacími místy P+R u vlakového nádraží.

"Město není úplně nafukovací, snažíme se ale najít nějaké lokality pro tu výstavbu. A tím, že pozemky v současném územním plánu neumožňují výstavbu těch domů, v novém územním plánu nějaké plochy musí přibýt," řekl Jiří Cafourek.

Stávající územní plán je starý 20 let. V některých oblastech není dostatečně konkrétní. Město tak upřesní kde se bude stavět a které lokality zůstanou vedeny pouze jako zeleň.

"Územní plán se samozřejmě rozvíjí stejně jako celé město. V tuto chvíli se dá říci, že po 20 letech byl ten stávající územní plán už nedostačující a bylo zcela bezpodmínečně nutné ho aktualizovat. Spíše nám jde o lokality pro výstavbu nových bytů, sídlišť a podobně. Abychom si mohli určovat, na kterém místě vyroste nové sídliště, kde budou nové domy a byty," řekl Jan Švácha, místostarosta Rakovníka.

Nový územní plán bude navíc v digitální podobě. Umožní tak rychleji, jednodušeji a efektivněji zapracovat případné změny.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu