• Načítám...
>

Zdice chtějí městskou policii

Králův Dvůr a Zdice připravují společnou městskou policii. V obou městech totiž strážníci chybí. Společná městská policie by mohla vzniknout už v příštím roce a zatím se počítá s modelem 8 strážníků + 1 vedoucí.

Reklama

Nové městské policie se možná už brzy dočkají ve Zdicích a Králově Dvoře. Obě města teď na společném projektu pracují.

"Pro nás vybudování městské policie má jednu obrovskou výhodu. Přibližně před 3 lety státní policie v Králově Dvoře, který má 10 tisíc obyvatel, zrušila služebnu, takže u nás není Policie ČR. Ta poptávka od lidí je poměrně velká. Ale zhruba 7 milionů ročně se nám nechtělo zatím dávat, protože jsme měli jiné priority - školy, školky, chodníky," řekl Petr Vychodil, starosta města Králův Dvůr.

V menších Zdicích státní policie sídlí a i městská policie tu má služebnu. Místa městských strážníků ale nejsou v současnosti personálně obsazena.

"Měli jsme dvoučlennou hlídku, která byla přímo pod starostou města. Z mého pohledu je to neefektivní, ti lidé potřebují řídit denně, přesně určovat. Na to starosta v běžné činnosti nemá čas. Z toho důvodu je nutné mít nějakého velitele, který denně konkrétně bude řídit tu hlídku a pomáhat občanům, protože městská policie by měla sloužit hlavně občanům, měla by být na přechodech, aby děti byly v bezpeční, měla by chránit i majetek občanů, ne jim být na obtíž," řekl Antonín Sklenář, starosta města Zdice.

Města počítají s tím, že by fungovaly s modelem personálního obsazení 8 strážníků a 1 vedoucí. 

"Zajišťujeme přípravu. V průběhu letošního roku a možná ještě v příštím roce bychom měli zajistit veškeré podklady a půjdeme jako starostové na zastupitelstvo, které v příštím roce rozhodne, jestli v roce 2020 nebo 2021 bude městská policie. Ale samozřejmě je to vše ve fázi příprav. Zastupitelstvo může říci, že do toho nejde," řekl Petr Vychodil.

Městská policie by měla z počátku fungovat pouze v denních směnách. S nočními službami se zatím nepočítá.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu