• Načítám...
>

ZŠ Kunice otevřela nové prostory

ZŠ Kunice prošla rekonstrukcí a zároveň přistavěla další prostory. Díky navýšení kapacity zde budou moci chodit i žáci druhého stupně. Projekt vznikl i za finanční podpory Středočeského kraje.

Reklama

ZŠ Kunice byla postavena už v roce 1900. Důležitým mezníkem v její historii bylo uzavření v roce 1979 na dlouhých 30 let. Poté fungovala provizorně jen s jednou třídou. Po různých peripetiích se nakonec místní obyvatelé dočkali rekonstrukce a přístavby dalších pater.

"Problém začal už v roce 2013, kdy nám okolní obce vypověděly smlouvy o společném školském obvodu a naše děti by neměly kam chodit, takže zastupitelstvo rozhodlo zřídit školu vlastní," řekl Jiří Šíma, starosta Kunic.

Právě díky navýšení kapacity stavby a počtu tříd může škola od tohoto září poskytnout zázemí a výuku i pro 2. stupeň.

"Úplně nově vznikla 2 podlaží. Byla přistavěna školní knihovna, kompletně byly zrekonstruovány veškeré sítě, sociální zařízení, byly přistavěny odborné učebny na výuku počítačů a kmenové učebny tak, aby vystačila kapacita až do 9. ročníku," řekla Blanka Chramostová, ředitelka ZŠ Kunice.

Přestavbu této vzdělávací instituce podpořil i Středočeský kraj, který přispěl částkou 10 milionů korun.

"Předali jsme tu školu z našeho vlastnictví do vlastnictví obce Kunice. Na tom je pozoruhodné, že toto celé se stalo před 3 roky. A za 3 roky tady vyrostlo toto úžasné dílo, takže já jsem úplně nadšený," řekl Martin Herman, radní Středočeského kraje.

Tato škola je známá tím, že upřednostňuje k žákům individuální přístup. Zaměřuje se nejen na rozvoj po intelektuální stránce, ale také na manuální a tvůrčí dovednosti.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu